Grad Húsavík pokrenuo kampanju za Oskare

utorak, 09. ožujka 2021.

Pjesma iz filma "Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga" nosi naziv islandskog grada Húsavíka

Unatoč neobičnoj godini u filmskoj industriji jer je pandemija koronavirusa zaustavila produkcije, zatvorila kino-dvorane te spriječila izlazak mnogobrojnih blockbustera, nominacije za najprestižniju filmsku nagradu Oskar željno se iščekuju. Ovog vikenda mnogi će strepiti u iščekivanju nominacija, a jedni od njih bit će i stanovnici islandskog grada Húsavíka.

Grad Húsavík i njegovi stanovnici pokrenuli su kampanju za Oskare kako bi usmjerili pažnju na pjesmu koja nosi naziv njihovog grada, a koju smo mogli čuti u prošlogodišnjem Netflixovom hit filmu Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga.

Neovisno od Netflixa, stanovnici Húsavíka udružili su se kako bi snimili video An Óskar for Húsavík, koji je objavljen na EurovisionMuseum YouTube kanalu, a koji nam predstavlja Óskara Óskarssona, jedinog Óskara u gradu i njihovu želju da se to promijeni.

Stanovnici Húsavíka na taj su se potez odlučili nakon što je Akademija objavila listu potencijalnih kandidata za ovogodišnje nominacije, a na toj se listi našla upravo i ova pjesma, koju u filmu izvodi Rachel McAdams, čiji je glas kombiniran s glasom švedske pjevačice Molly Sandén.

Film Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga izašao je u lipnju prošle godine, a uz McAdams se u glavnoj ulozi našao i Will Ferrell.

M.M.K.

Komentari (1)
Povezane vijesti

Ostale vijesti