"Oprah with Meghan and Harry": rasa i mentalno zdravlje najvažnije teme

utorak, 09. ožujka 2021.

Otkrili su sve o svim članovima uže kraljevske obitelji, zašto su je odlučili napustiti, ali i veselu vijest - spol nove bebe

Foto: YouTube

U nedjelju navečer premijerno je u Americi prikazan specijal CBS predstavlja Oprah s Meghan i Harryjem (Oprah with Meghan and Harry), a sinoć smo ga mogli vidjeti u Hrvatskoj na RTL-u, te je prikazan na tržištu Ujedinjenog Kraljevstva na kojem je, očekivano, dobio najoštrije reakcije.

Intervju koji je čekao cijeli svijet donio je istinu Meghan Markle i princa Harryja o njihovom tretmanu unutar kraljevske obitelji, zbog čega su prije godinu dana zatražili izlazak iz te obitelji, što je Kraljica prije tjedan dana potvrdila.

Meghan Markle otvoreno je rekla kako su u kraljevskoj obitelji bili zabrinuti zbog njezinog podrijetla, odnosno boje kože jer osim što je Amerikanka jest i crnkinja. Dok je bila trudna s prvim djetetom, sinom Archiejem, osobe unutar kraljevske obitelji otvoreno su govorile kako su zabrinute "s kakvom bojom kože će se dijete roditi", a takvi komentari bili su osobno upućeni i samom princu Harryju. Bračni par odbio je otkriti o kojim članovima kraljevske obitelji se radi. Oprah Winfrey bila je uporna u pokušaju otkrivanja imena, ali princ Harry je odlučno odbijao, te priznao da je bio šokiran takvim razvojem događaja iako je bio svjestan da svi iz obitelji negoduju zbog njihovog braka.

Još jedna od tema koja je šokirana javnost i koju je hrabra Meghan Markle podijelila jest da je razmišljala o samoubojstvu netom prije odlaska iz kraljevske obitelji. "Tada me bilo sram to priznati, sramila sam se priznati Harry, pogotovo jer sam svjesna gubitka koji je doživio. No, znala sam da ako mu to ne kažem, da ću to i napraviti. Nisam više htjela živjeti. To je bila moja neprestana i zastrašujuća misao. Sjećam se kako me samo zagrlio", rekla je. Kad su rekli obitelji da Markle treba stručna pomoć, rečeno im je da to nije moguće jer "ne bi bilo dobro za kraljevsku instituciju".

Dvosatni specijal bavio se i drugim važnim temama i problemima kako bi svima otkrio da život u kraljevskoj obitelji nije tako bajan kako se nekima čini. Harry je otkrio da ih obitelj ne financira od prvog kvartala 2020. godine, a poslovni potezi koje je bračni par napravio otada bio je zbog vlastite egzistencije. Nažalost, otkriveno je i kako je princ Charles prestao primati pozive svog sina Harryja te da su se udaljili, ali se sad taj odnos nekako pokušava popraviti: "Ima tu još puno posla. Osjećam da me iznevjerio jer je on nešto slično prošao. Poznata mu je ova bol. Archie mu je unuk."

Kad je u pitanju odnos s kraljicom Elizabetom II, par je ustrajan da je s njom još uvijek u dobrim odnosima, pogotovo zbog praunuka Archieja. S bratom, princem Williamom, priznao je da se također udaljio jer su jednostavno na različitom životnom putom, ali da se nada kako će se situacija popraviti. Sve je zanimalo i u kakvom je odnosu Markle s Kate Middleton jer je navodno Markle nju rasplakala, za što je samo rekla kako se dogodila obrnuta situacija, ali joj se Middleton ispričala.

Intervju je prilično popljuvao Piers Morgan u emisiji Good Morning Britain: "Govore grozote o svima. Ukratko su prozvali sve članove u kraljevskoj obitelji bijelim supremacistima. Smatram da to nije prihvatljivo."

I dok su neki razočarani bračnim parom, mnogi su Meghan Markle prozvali junakinjom koja se suočila s vlastitim mentalnim zdravljem, zatražila pomoć, partner je bio uz nju i po cijenu kraljevske obitelji su se maknuli od negativnog okruženja.

Jedna od veselih vijesti svakako je bila vezana uz trudnoću: Harry je obznanio kako ovaj put očekuju djevojčicu koja će biti rođena ovo ljeto. Winfrey je zanimalo kako je reagirao kad su saznali spol, na što je Harry rekao: "Divno. Jako sam zahvalan. Imati dijete, jedno ili dvoje, to je divno. Imati dječaka i djevojčicu, pa što više možete tražiti? Sad će nas biti četvrto i još naša dva psa. Odlično."

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti