Disneyev animirani "Raya i posljednji zmaj" nije ostvario očekivani start

ponedjeljak, 08. ožujka 2021.

U Sjevernoj Americi zaradio je samo 8,6 milijuna dolara što je manje od primjerice prošlotjednog animiranog "Toma i Jerryja"

Foto: YouTube

Nova Disneyeva animirana avantura Raya i posljednji zmaj (Raya and the Last Dragon) stigla je na odabrana tržišta ovaj vikend, no nije se uspjela pridružiti filmovima Wonder Woman 1984 i Tom i Jerry koji su tijekom pandemije ostvarili start veći od 10 milijuna dolara.

Računalno-animirana fantastična avantura u Sjevernoj Americi zaradila je samo 8,6 milijuna dolara što je prilično mali iznos ako uspoređujemo sa startom spomenutog Toma i Jerryja koji su vikend ranije zaradili 14,1 milijun dolara. Valja spomenuti i kako su neka kina u New Yorku ponovno otvorila svoja vrata nakon skoro godinu dana, ali niti to nije pomoglo ovom novom Disneyevom ostvarenju. No, treba se podsjetiti kako je animirani film istovremeno dostupan i Disney+ korisnicima, ali uz naknadu od 30 dolara (uz pretplatu) – isto kao i svojevremeno Mulan, što nije naišlo na pozitivne reakcije.

Iako navedena zarada nije mjerljiva s onom kakva bi bila prije pandemije koronavirusa, bilo je dovoljno da film na tamošnjem tržištu bude na prvom mjestu gledanosti. U ostatku svijeta Raya je prošla sasvim solidno sa zaradom od još 17,6 milijuna dolara, a najbolje brojke stižu iz Kine i Rusije (8,4 milijuna, odnosno 2,8 milijuna dolara). Ukupna zarada diljem svijeta tako zasad iznosi 26,2 milijuna dolara što je još daleko od budžeta koji je iznosio barem 100 milijuna.

Avantura inspirirana kulturama jugoistočne Azije donosi priču o hrabroj djevojčici Rayi koja mora krenuti u potragu za posljednjim zmajem kako bi spasila svijet, a to putovanje donijet će joj, naravno, mnogo više nego što je očekivala. U originalu su glasove posudili Kelly Marie Tran, Awkwafina, Gemma Chan, Daniel Dae Kim, Sandra Oh, Benedict Wong, Izaac Wang, Thalia Tran, Alan Tudyk, Lucille Soong, Patti Harrison i Ross Butler.

Raya i posljednji zmaj ovaj četvrtak, 11. ožujka, stiže i u hrvatska kina s pretpremijerom dan ranije u odabranim kinima. U hrvatskoj sinkronizaciji glasove su posudili Tara Thaller, Krešimir Mikić, Noa Zelenko, Petra Svrtan i Barbara Nola.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti