"Posljednja truba" - BBC-jeva dramska serija

nedjelja, 24. siječnja 2021.

Rat i ljubav susreću se u seriji cijenjenog autora i dobitnika nagrade BAFTA Petera Moffata

U ponedjeljak 25. siječnja na Drugom programu HTV-a u 23:30 ponovno se prikazuje serija Posljednja truba.

Rat i ljubav susreću se u seriji cijenjenog autora i dobitnika nagrade BAFTA Petera Moffata, čija je radnja smještena u 1960-e godine.

Aden, 1965. Britanska Kraljevska vojna policija pokušava ugušiti veliki ustanak. Napetosti rastu u užarenoj pustinji. Bilo kakva pogrešna procjena mogla bi donijeti smrt.

No život i ljubav moraju se nastaviti. To je vrijeme razuzdanih šezdesetih. Seksualna emancipacija, zavodljiva nova glazba i skandalozna moda dopiru i do ležaljki u glamuroznome Klubu BP.

Odnedavno oženjeni satnik Joe Martin, kojem je dodijeljena prva služba, privikava se na novu ulogu uzornog muža i časnika, potiskujući svoju neumornu potrebu za nečim višim. Njegova supruga Honor očajnički ga želi usrećiti. No, koliko dobro poznaje muškarca za kojeg se udala? Naprasita Alison sušta je suprotnost nedužnoj mladoj Honor i uživa u tome da odvlači svoju novu prijateljicu na krivi put.

Njezin muž poručnik Ed Laithwaite progresivan je mislilac koji se odvaja od ostatka postrojbe i nikako mu ne odgovara arogancija Britanskoga Carstva. Mary Markham smatra da su odanost, služba i diskrecija važniji od svega. Ona je udana za bojnika Harryja Markhama, principijelnog vođu postrojbe koji se najviše ponosi činjenicom da još nije izgubio nijednog vojnika.

No ovdje, u osami nepoznate zemlje, ništa nije sigurno i veze će doći na kušnju kako pritisak i strasti budu jačali. Bešćutni rat donosi opasnost i izdaju te će dovesti u pitanje kodeks koji upravlja životom svakog vojnika.

U 1. epizodi Novi čovjek satnik Joe Martin dolazi sa suprugom Honor u Aden zamijeniti popularnog satnika na odlasku iz Kraljevske vojne policije Nicka Pagea.

U seriji glume Jessie Buckley (Honor Martin), Stephen Campbell Moore (poručnik Ed Laithwaite), Amanda Drew (Mary Markham), Ben Miles (bojnik Harry Markham), Jeremy Neumark Jones (satnik Joe Martin), Jessica Raine (Alison Laithwaite). Scenarist je Peter Moffat, redatelji Jonny Campbell i Miranda Bowen, a izvršni producenti Margery Bone, George Faber, Peter Moffat, Mark Pybus i Elwen Rowlands.

Komentari (1)
Povezane vijesti

Ostale vijesti