Netflix konačno uvodi "Shuffle Play" opciju na svjetskoj razini

četvrtak, 21. siječnja 2021.

Sadržaj će se automatski birati prema njihovim posebnim algoritmima

Foto: YouTube

Netflix konačno službeno donosi opciju Shuffle Play korisnicima diljem svijeta!

Shuffle Play iliti nasumična reprodukcija za vas će odabrati novi sadržaj koji ćete gledati na ovom streaming servisu, a sve uz pomoć posebno osmišljenih Netflixovih algoritama. Navedena opcija već se naveliko testira od prošlog ljeta, a u prvoj polovici ove godine trebala bi svima biti dostupna.

Na pitanje zašto se uopće uvodi Shuffle Play opcija, jedan od Netflixovih čelnika Greg Peters kratko je obrazložio da se ponekad korisnicima jednostavno ne da birati što će sljedeće gledati, niti su sigurni što bi ih moglo zanimati. Tu će uskočiti Netflix i njihovi algoritmi. U testnoj fazi korisnici su bili i više nego zadovoljni ovom opcijom tako da vjeruje kako će opcija biti uspješna. Zasad se ne zna kakav će službeni naziv dobiti, a Petersov kolega malo se i našalio s njim te pitao hoće li je nazvati I’m feeling lucky – što je naziv na Googleovoj tražilici, na što mu je ovaj odgovorio da će Netflixov naziv biti nešto još bolje.

Testna verzija zasad je moguća samo na aplikaciji koja se nalazi na nekim TV uređajima, i to ispod svakog profila na ekranu dobrodošlice (login screen) kad se može odabrati Play Something / Shuffle Play. Ako odaberete Shuffle Play uvijek imate opciju preskočiti ponuđeno da vam Netflix odabere nešto drugo (Play Something Else).

Kad je riječ o tome kakav sadržaj će vam se odabrati, naravno riječ je o filmovima ili serijama sličnim onome što ste već gledali, ocijenili ili što ste spremili u vašu listu.

Netflix je u 2020. godini dobio i više pretplatnika nego su to mogli zamisliti, ponajviše zbog pandemije koronavirusa koja nas je zatvorila u naše domove. Opcijom Shuffle Play žele dovesti još korisnika, a postojećim olakšati odabir te time ih navući na još sadržaja.

Prošle godine konačno smo dobili dnevnu Top 10 listu sadržaja popularnih u određenoj državi, a od listopada dodana je i kategorija Novo i popularno (New & Popular) na TV aplikaciji.

U Hrvatskoj na prvom je mjestu gledanosti i dalje kriminalistička serija Lupin, slijedi je romantična dramska serija Bridgerton pa film S druge strane ograde (Outside the Wire). Na popisu se nalaze i serije koje su već tjednima na Top 10 kao što su Damin gambit (The Queen's Gambit), Money Heist (La casa de papel) i Kruna (The Crown).

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti