Seriju "Lupin" pogledat će 70 milijuna pretplatnika

srijeda, 20. siječnja 2021.

Barem tako tvrdi Netflix iz svojih izvora

Foto: YouTube

Netflixova francuska originalna serija Lupin postala je pravi međunarodni hit, a čini se kako će postati njihova najgledanija serija.

Kriminalistička dramska serija koju predvodi Omar Sy prema Netflixovim izračunima pogledat će čak 70 milijuna pretplatnika u prvih 28 dana na toj platformi. Serija se zasad ne prikazuje niti dva puna tjedna, a već je na prvom mjestu u raznim državama uključujući Brazil, Vijetnam, Argentinu, Njemačku, Italiju, Španjolsku, Poljsku, Nizozemsku, Filipine i Švedsku.

Za usporedbu, hvaljenu dramsku seriju Bridgerton, koja je također osvojila gledatelje diljem svijeta, vrlo vjerojatno će u 28 dana od premijere vidjeti 63 milijuna kućanstava. Još jedna Netflixova uspješnica La Casa de Papel (Money Heist) sa svojom je četvrtom sezonom privukla 65 milijuna pretplatnika u 28 dana, a Damin gambit (The Queen’s Gambit) s odličnom Anyom Taylor-Joy u istom je periodu pogledalo je 62 milijuna kućanstava.

Uvijek valja napomenuti kako Netflix ima pomalo specifičan način računanja gledanosti: u taj broj ulaze svi pretplatnici koji su pogledali barem (samo) dvije minute određenog sadržaja. Kako god, čini se kako je serija Lupin svjetski hit koji oduševljava i kritiku i publiku. Tvorac serije je George Kay, a temelji se na romanima o Arsènu Lupinu. U ostalim ulogama su Ludivine Sagnier, Clotilde Hesme, Nicole Garcia, Hervé Pierre i Soufiane Guerrab.

Prvih pet epizoda limitirane serije Lupin na Netflixu je dostupno od 8. siječnja i to uz hrvatski prijevod, dok datum premijere drugih pet epizoda još nije poznat.

D.Ž.

Komentari (1)
Povezane vijesti

Ostale vijesti