CineStar TV Premiere 1: Mafija na nišanu

utorak, 12. siječnja 2021.

Biografski dokumentarac o fotografkinji Letiziji Battagliji, koja je zabilježila stravičnu vladavinu Cose Nostre - 12. siječnja u 21h na CineStar TV Premiere 1

 

SHOOTING THE MAFIASAD, Irska, 2019., 94 min.
Režija: Kim Longinotto
Uloge: Letizia Battaglia
Kategorija: Dokumentarni, Biografski

Godine 1935. na Siciliji je rođena fotoreporterka Letizia Battaglia. Udala se u 16-oj godini, a rastala 1971. dok je odgajala svoje tri kćeri. Tad je našla svoju pravu strast - postala je prva fotografkinja u Italiji koja je radila za dnevni časopis.

Svoju je dugogodišnju bitku sa sicilijanskom mafijom započela kad se je drznula uperiti fotoaparat u ubijenu žrtvu. Cosa nostra je tada bila tako žestoka da je Battaglia u jednom danu mogla vidjeti i pet trupala ubijenih žrtava.

Dokumentiranjem barbarske mafijaške vladavine, i danas stoji za priču strašnih zločina. Kroz njezino djelo djelovanje sicilijanske mafije postalo je poznato diljem svijeta.

Upečatljivi portret Letizie Battaglije, talijanske fotografkinje čije su snimke bilježile razaranje koje je za sobom ostavljala mafija na njezinoj rodnoj Siciliji Mafija na nišanu - 12. siječnja u 21h na CineStar TV Premiere 1

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti