Netflix zamoljen da "Krunu" obavezno navodi kao fikciju

ponedjeljak, 30. studenog 2020.

Britanski ministar kulture zamolio je servis da prije svake epizode dodaju upozorenje kako je radnja izmišljena

Foto: YouTube

Britanski ministar kulture Oliver Dowden uputio je molbu Netflixu da svoju seriju Kruna (The Crown) obavezno obilježi kao fikciju kako bi svima bilo jasno da se događaji iz nje ne trebaju uzimati kao činjenice.

U intervjuu za Daily Mail rekao je: "To je prekrasno producirano fikcijsko djelo, baš kao i sve njihove televizijske produkcije, ali Netflix bi na samom početku trebao vrlo jasno naznačiti da je riječ o tome. Brinemo se da će bez toga generacije gledatelja koji nisu živjeli uz ove događaje pogrešno protumačiti fikciju za stvarnost."

Dowden očekuje da Netflix napiše službenu izjavu koja će se emitirati prije početka svake epizode kojom će se jasno naznačiti kako je riječ o izmišljenim događajima. Zahtjev stiže zbog brige da će serija napraviti dugoročnu štetu imidžu britanske monarhije. Brat pokojne princeze Diane Charles Spencer za ITV je prošli tjedan također izjavio kako vjeruje da je takav službeni navod prijeko potreban.

Četvrta sezona popularne serije Kruna dostupna je na Netflixu od 15. studenog, a glavna okosnica radnje jest princeza Diana s tim da se u nekoliko epizoda bave i njezinim problemima s bulimijom o čemu je glumica koja ju je utjelovila, Emma Corrin, rekla da su te scene bile vrlo teške za snimiti, ali činilo se da su bile potrebne.

U ostalim ulogama u aktualnoj sezoni su Josh O’Connor, Gillian Anderson, Olivia Colman, Tobias Menzies, Helena Bonham Carter, Erin Doherty, Emerald Fennell i Marion Bailey, a u nekim scenama ponovno možemo vidjeti Claire Foy. Očekuju nas još dvije sezone Krune s tim da će nas posljednja, šesta sezona, dovesti skroz do 2000. godine.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti