NBC radi seriju "U potrazi za Forresterom"

srijeda, 25. studenog 2020.

Kultna drama dobit će svoju modernu verziju

Foto: YouTube

NBC radi televizijsku adaptaciju drame Gusa Van Santa U potrazi za Forresterom iz 2000. godine.

Filmska verzija pratila je srednjoškolsku košarkašku zvijezdu (Rob Brown) čija je tajna strast bila pisanje i koji je razvio neobično prijateljstvo s poznatim piscem (Sean Connery) koji je svoj posljednji roman objavio prije mnogo godina nakon čega je nestao iz javnog života.

NBC-jeva verzija istražit će vezu koju će sklopiti dvoje talentiranih tamnoputih pisaca: 16-godišnji beskućnik koji zahvaljujući svojim košarkaškim vještinama dođe do elitnog internata i skromna lezbijska autorica čija je karijera uništena zbog javnog skandala.

Osim sinopsisa zna se da će scenarij i dio produkcije raditi TJ Brady i Rasheed Newson, dok će seriju režirati Tim Story. Nije poznato tko bi se mogao naći u glavnim ulogama, niti za kad otprilike je serija planirana.

Vijest o seriji stiže manje od mjesec dana od smrti legendarnog Seana Conneryja koji je i u filmu U potrazi za Forresterom ostvario jednu od svojih odličnih uloga. Film nije snimljen prema istinitoj priči, ali kritičari su njegov lik uspoređivali s piscem J. D.-em Salingerom što je Connery kasnije potvrdio kako jest on bio inspiracija za ulogu.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti