John Boyega u borbi protiv rasizma u traileru za novi film Stevea McQueena

utorak, 24. studenog 2020.

"Red, White and Blue" je treći u nizu filmova u "Small Axe" trilogiji

Amazon Studio je objavio službeni trailer za novi film Stevea McQueena pod nazivom Red, White and Blue. Red, White and Blue je treći u nizu od pet filmova u McQueenovoj Small Axe antologiji.

Small Axe antologija sastoji se od pet filmova smještenih od kraja 60-ih do sredine 80-ih i donosi osobne priče iz londonske West Indian zajednice, čiji su životi oblikovani njihovom snagom volje, unatoč neprestanom rasizmu i diskriminaciji. Prvi film Mangrove već je dostupan na Amazonu. Sljedeći u nizu je Lovers Rock, koji stiže ovog petka.

Službeni sinopsis ovog filma otkriva nam radnju:

Red, White and Blue donosi istinitu priču o Leroyu Loganu, mladom forenzičkom znanstveniku sa željom da radi više od osamljenog laboratorijskog posla. Kada svjedoči napadu dva policajca na njegovog oca, prisjeti se svoje želje iz djetinjstva da postane policajac, ambicije stvorene iz naivne nade da može promijeniti rasističke stavove unutar policije. Prvo se Leroy mora suočiti s očevim negodovanjem, a zatim i s bezobraznim rasizmom unutar policije, bez obzira na svoj izvanredan rad.

John Boyega i Steve Toussaint predvode glumačku ekipu u kojoj su i novopridošlice Tyrone Huntley, Nathan Vidal i Jaden Oshenye. Scenarij za film su zajednički napravili Courttia Newland i Steve McQueen.

Red, White and Blue stiže na Amazon Prime 4. prosinca ove godine.

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti