"The Queen's Gambit" trenutno je najgledanija Netflixova limitirana serija

utorak, 24. studenog 2020.

Popularnost serije o šahovskom čudu od djeteta ne prestaje

Foto: YouTube

Serija The Queen's Gambit srušila je još jedan rekord, i to onaj najgledanije limitirane serije prema scenariju na Netflixu!

Netflix je objavio kako je 62 milijuna članova pogledalo seriju u prvih 28 dana, ali postoji caka: oni gledanost bilježe kao broj pogleda koji su trajali barem dvije minute prema određenom sadržaju što je vrlo različito od klasičnog istraživanja televizijske gledanosti. Uz navedene brojke navodi se kako se serija nalazi među 10 najgledanijih u čak 92 države, te da je na samom vrhu gledanosti u 63 države uključujući Ujedinjeno Kraljevstvu, Argentinu, Izrael, ali i Hrvatsku.

Scott Frank jedan je od tvoraca serije, scenarist, redatelj, showrunner i izvršni producent uz Allana Scotta kao su-tvorca serije. U glavnoj ulozi je Anya Taylor-Joy kao šahovsko čudo od djeteta Beth Harmon, a uz nju glume Marielle Heller, Thomas Brodie-Sangster, Moses Ingram, Harry Melling i Bill Camp. Serija trenutno drži impresivnih 100% ocjene kritičara na Rotten Tomatoes, dok od gledatelja ima 96%.

"Kad nam je Scott Frank prišao prije tri godine i obratio nam se za adaptaciju knjige Waltera Tevisa iz 1983. godine o mladom šahovskom čudu od djeteta smatrali smo kako je riječ o neodoljivoj priči. No, mislim da nitko od nas nije mislio niti mogao predvidjeti da će The Queen's Gambit i nevjerojatna Anya Taylor-Joy postati globalan fenomen kakav su danas, ili da će ovo postati najveća limitirana serija prema scenariju", rekao je o ovom uspjehu Netflixov potpredsjednik za originalne serije Peter Friedlander.

Dosad najgledanija Netflixova originalna serija ostaje prva sezona The Witchera koju je u 28 dana pogledalo 76 milijuna kućanstava (prema onih dvije minute zadržavanja na sadržaju), a od dokumentarnih serija i dalje vodi Tiger King sa 64 milijuna pregleda računa članova.

The Queen’s Gambit na Netflixu je dostupna od 23. listopada.

D.Ž.

Komentari (1)
Povezane vijesti

Ostale vijesti