Jeremy Irons dobio glavnu ulogu u adaptaciji bestselera Roberta Harrisa

četvrtak, 05. studenog 2020.

Netflix je okupio glumačku ekipu za dramu "Munich" prema hit romanu iz 2017.

Foto: YouTube

Nakon serije Watchmen za HBO Jeremy Irons stiže na Netflix u originalnom filmu Munich, adaptaciji istoimenog bestselera iz 2017. godine autora Roberta Harrisa.

Radnja je smještena u jesen 1938. godine kad se Europa nalazi na rubu rata. Adolf Hitler priprema se napasti Čehoslovačku pa vlada Nevillea Chamberlaina (Jeremy Irons) očajnički traži mirno rješenje. Napetost raste pa u Munich putuju britanski državni službenik Hugh Legat (George McKay) i njemački diplomat Paul von Hartmann kako bi prisustvovali hitnoj konferenciji. S početkom pregovora dvojica starih prijatelja nađe se u središtu političkog podmetanja i raznih prijetnji.

Robert Harris o izboru Ironsa je rekao: "Drago mi je što ćemo vidjeti glumca kalibra poput Jeremyja Ironsa u ulozi Nevillea Chamberlaina. Ovo će biti prvi put da je jedan veliki film išao dublje od kulta Winstona Churchilla kako bi prikazali Chamberlaina u nešto laganijem svjetlu."

Martin Wuttke, koji je glumio Hitlera u Nemilosrdnim gadovima, u ovom će se filmu također naći u ulozi njemačkog diktatora. Ostatak glumačke ekipe čine Jannis Niehwöhner, Liv Lisa Fries, Erin Doherty, Sandra Hüller, August Diehl, Robert Bathurst i Marc Limpach.

Adaptaciju scenarija napravio je Ben Power, a za režiju je zadužen Christian Schwochow. Film je već krenuo na snimanjem u Njemačkoj i u nekom trenutku će se snimanje preseliti u Ujedinjeno Kraljevstvo. Netflix dramu Munich planira tijekom 2021. godine.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti