Stigao trailer za dramu prema popularnom indijskom romanu "The White Tiger"

petak, 30. listopada 2020.

Priča o slugi koji preuzima život u svoje ruke dolazi na Netflix u siječnju

Foto: YouTube

Aravind Adiga objavio je 2008. godine svoj prvi roman The White Tiger koji je vrlo brzo dospio na listu bestselera i ovih dana stiže nam njegova filmska verzija i to na streaming servis Netflix.

The White Tiger je priča o indijskim klasnim borbama i to iz perspektive jednog običnog muškarca, Balrama Halwaija. Kad Balram prvi put stigne u Delhi zaposli se kao vozač bogataša kojeg će se riješiti kad mu se za to pruži prilika i pobjeći s njegovim novcem. Roman tako preispituje probleme vezane s religijom, kastama, odanosti, korupcijom i ogromnim siromaštvom u Indiji.

Zanimljivost jest što je Adiga svoj roman posvetio svom bliskom prijatelju Raminu Bahraniju, a ta posveta doživjet će puni krug dolaskom filma na Netflix jer upravo Bahrani potpisuje adaptaciju scenarija za film i njegovu režiju. U glavnim ulogama su Adarsh Gourav kao mladić koji se nalazi nisko na društvenoj ljestvici, ali dolaskom u Delhi postaje vozač za utjecajnog Ashoka (Rajkummar Rao) koji će mu biti prilika za ulazak u viši društveni sloj, dok Priyanka Chopra glumi Ashokovu suprugu.

"Ovo je zapravo priča o muškarcu koji jedino što želi jest biti slobodan, slobodan da istraži sve mogućnosti svog života. Mislim da je to nešto što u ovoj situaciji apsolutno svi razumijemo: čvrst sustav, sitnice koje su nam zabranjene i uskraćene, a mi i dalje ustrajemo kako bismo nešto napravili u ovom svijetu", rekao je Bahrani o priči.

The White Tiger na Netflix stiže 22. siječnja 2021., s tim da će se tijekom prosinca naći u odabranim kinima.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti