Serije "Watchmen" i "Schitt's Creek" dominirale ovogodišnjom dodjelom Emmyja

ponedjeljak, 21. rujna 2020.

Sinoć su dodijeljene najprestižnije televizijske nagrade, Zendaya je ušla u povijest kao najmlađa dobitnica

Sinoć su dodijeljene nagrade Emmy, najprestižnije televizijske nagrade. Ovogodišnja je dodjela protekla u poprilično distanciranom obliku, s obzirom na to da nije bile službene svečane dodjele, već su svi nominirani bili u vlastitim domovima.

HBO serija Watchmen oduševila je gledatelje što joj je na kraju donijelo čak 11 nagrada od 26 nominacija. Osim za najbolju limitiranu seriju, Regina King je dobila za glavnu te Yahya Abdul-Mateen II za sporednu ulogu. Također su dobili mnogobrojne druge nagrade (scenarij, režija, kamera...), koje možete provjeriti na službenim stranicama.

Ovogodišnjom dodjelom dominirala je i serija Schitt's Creek, koja je pokupila sve nagrade u kategoriji komedije! Osim za najbolju humorističnu seriju, Emmy je stigao i u ruke glavnih glumaca Eugena Levyja i Catherine O'Hara, sporednih glumaca Annie Murphy i Dana Levyja, a dobili su nagrade i za scenarij i za režiju.

HBO je imao dobru godinu, jer je njihova drama Succession osvojila nagradu za najbolju dramsku seriju, Jeremy Strong dobio je kipić za najboljeg glumca, a dobili su i nagrade za scenarij te režiju. HBO je ukupno osvojio 30 nagrada ove godine, dok je Netflix uzeo njih samo 21.

Ove godine u povijest je ušla i Zendaya, koja je osvojila nagradu za najbolju glavnu glumicu u dramskoj seriji (za seriju Euphoria), čime je postala najmlađa dobitnica te nagrade ikad. Sa svoje 24 godine, nadmašila je Jodie Comer koja je s 26 godina prošle godine osvojila ovu nagradu. Zendaya je također tek druga crnkinja koje je osvojila nagradu za najbolju glavnu glumicu u dramskoj seriji - prije nje to je uspjelo jedino Violi Davis 2015. godine, za ulogu u seriji Kako se izvući s ubojstvom.

Mnogobrojne druge nominirane i dobitnike možete provjeriti na službenim stranicama Emmy nagrada.

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti