"The Mandalorian" dobio svoj prvi Emmy

četvrtak, 17. rujna 2020.

Disney+ serija osvojila je čak pet Emmyja na dodjeli za kreativnu umjetnost, a ima još sedam nominacija za glavne nagrade

Serija The Mandalorian sinoć je ušla u Disney+ povijest! Na dodjeli nagrada Emmy za kreativnu umjetnost, popularna spin-off serija Ratova zvijezda osvojila je ne samo svoje prve Emmy nagrade, već i prvi Emmy za Disney+.

Kao potpuno novi streaming servis, Disney+ tek je ove godine mogao biti nominiran za Emmyje. Srećom, pogodili su sa serijom The Mandalorian, koja je zaradila čak 15 nominacija za svoju prvu sezonu!

Od 15 nominacija za Emmyje, njih 8 vezana je za kreativni dio. Od tih 8, oni su u svoje ruke uzeli čak 5 nagrada! Osim za vizualne efekte, serija je dobila Emmy za produkcijski dizajn, montažu zvuka, kameru te za najbolje miksanje zvuka.

Serija koju predvodi Pedro Pascal u naslovnoj ulozi, u nedjelju će se boriti za još sedam prestižnih televizijskih nagrada, među kojima su ona za najbolju seriju kao i za Taiku Waititija i njegove glasovne sposobnosti koje je pokazao kao droid IG-11 te za Giancarla Esposita u gostujućoj ulozi Moffa Gideona.

Sama serija prati lovca na ucjene koji štiti Dijete (ili kako ga fanovi nazivaju: Baby Yodu) koje ima posebne sposobnosti, da ne padne u ruke zloglasnog Galaktičkog carstva. Druga sezona stiže na Disney+ već 30. listopada, a neki je dan predstavljen i prvi trailer za nove epizode.

M.M.K.

 

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti