Sad je službeno: "Tenet" Christophera Nolana odgođen do daljnjeg

srijeda, 22. srpnja 2020.

Nakon nekoliko odgoda premijere Warner Bros. je u potpunosti maknuo film sa svojeg rasporeda

Foto: YouTube

Nakon što je Tenet nekoliko puta odgađan da bi prema zadnjem trebao imati premijeru 12. kolovoza diljem svijeta, studio Warner Bros. ipak ga je maknuo sa svojeg službenog kalendara!

Ovime je zadan prilično težak udarac cijeloj filmskoj i kino industriji jer su se kino prikazivači pouzdali u to da će najnoviji SF triler Christophera Nolana pokrenuti gledatelje u kina i time kina dignuti na noge. Odluka je i više nego smislena jer je trenutna zdravstvena situacija u svijetu zbog koronavirusa i dalje vrlo neizvjesna: neka kina opet su se zatvorila, neka su otvorena uz razne restrikcije, a neka su do daljnjega zatvorena. Na primjer, film je trenutno u nepovoljnoj situaciji u Kini koja je drugo najveće filmsko tržište jer tamo ne smiju puštati filmove koji traju duže od 2 sata (Tenet traje više od 2 i pol sata).

"Uskoro ćemo s vama podijeliti novi datum izlaska za Tenet, originalni i nevjerojatni novi film Christophera Nolana. Naši ciljevi tijekom cijele ove situacije su da osiguramo najveći mogući uspjeh za sve naše filmove, a istovremeno želimo pomoći našim kino partnerima tako da ćemo predstaviti novi sadržaj čim se oni budu mogli sigurno otvoriti", rekao je direktor Warner Bros.-a Toby Emmerich.

Moguće je i to da datumi premijere budu različiti u ostatku svijeta i u Sjevernoj Americi, ali još se čeka odluka s vrha – zna se da bi to podleglo piratstvu i spoilerima koje nitko ne bi mogao kontrolirati. Podsjetimo, riječ je o jednom od najskupljih filmova ikad snimljenim i procjena je kako bi trebao zaraditi najmanje 800 milijuna dolara u kinima da bi došao na nulu.

Glavne zvijezde Teneta su John David Washington i Robert Pattinson, a konkretna radnja i dalje se drži u tajnosti.

Wonder Woman 1984 i Dune i dalje imaju ovogodišnji datum premijere (2. listopad, odnosno 18. prosinac), no treba vidjeti što će biti s pandemijom i ne se previše nadati njihovom dolasku u kina.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti