Stručnjaci za "Tenet" predviđaju još jednu odgodu

srijeda, 15. srpnja 2020.

Čini se kako Christopher Nolan nema sreće sa svojim najnovijim blockbusterom

Foto: YouTube

Svjetski kino prikazivači, pogotovo oni u Sjevernoj Americi, pouzdaju se u najnoviji film Christophera Nolana Tenet – odnosno da će ovaj blockbuster biti taj koji će privući publiku u kina. No, sudeći prema (novom) razvoju pandemije koronavirusa odgoda za Tenet je i više nego realna jer ipak je riječ o jednom od najskupljih filmova ikad snimljenih koji bi trebao zaraditi najmanje 800 milijuna dolara da bi postao iole isplativ.

Podsjetimo, Tenet je već dva puta dobio odgodu datuma premijere i prema trenutnom planu u kinima ga očekujemo 12. kolovoza. Stručnjaci i razni analitičari pak ne vjeruju u taj datum, već navode kako je odgoda i više nego moguća zbog ponovnog povišenog broja slučaja koronavirusa u tržištima kao što su Teksas, Florida i Kalifornija, ali i u ostatku svijeta. Osim toga, velika kina u New Yorku još su uvijek zatvorena i ne nazire im se datum otvaranja. Analitičar Eric Handler iz tvrtke MKM Partners misli da se kina neće otvoriti barem do rujna, a i to je upitno.

Osim Nolanovog filma Tenet, tijekom kolovoza se očekuje Disneyeva igrana verzija Mulan kojoj je to također pomaknut termin pa ovih dana očekujemo vijesti o eventualnoj odgodi. U filmskoj industriji općenito vlada pesimizam oko premijera u kinima jer su svjesni da je slučajeva s koronavirusom ponovno sve više, a i na snagu stupaju nove zdravstvene smjernice koje ljudima baš ne bi bile po volji.

Glavne zvijezde filma Tenet su John David Washington i Robert Pattinson, a tu su još Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Michael Caine i Kenneth Branagh.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti