Preminuo legendarni Carl Reiner

srijeda, 01. srpnja 2020.

Legendarni humoristični glumac napustio je ovaj svijet s napunjenih 98 godina života

Američka humoristična legenda, Carl Reiner, preminuo je prirodnom smrću s punih 98 godina života. Reiner je bio čovjek s puno talenata - redatelj, scenarist, glumac, producent i puno više - čovjek koji je oblikova američku komediju kroz više desetljeća.

Njegova filmografija prepuna je kultnih komedija, koje je snimao sa Steveom Martinom, komedija koje se smatraju najsmješnijim filmovima ikad snimljenim, prepunih kultnih rečenica i izvedbi, kao što su Neprilagođen iz 1979., Dead Men Don't Wear Plaid iz 1982., The Man With Two Brains iz 1983. te All of Me iz 1984. godine.

Reiner je također imao legendarni odnos s Melom Brooksom, s kojim je snimio niz humorističnih skečeva i albuma. Reiner je tvorac sitcoma The Dick Van Dyke Show na kojem je od 1961. do 1966. radio kao scenarist i producent, te kao sporedni glumac.

Mlađim generacijama Reiner je poznat po ulozi u filmu Oceanovih 11 Stevena Soderbergha, gdje je glumio Saula Blooma, veterana prevaranta koji surađuje s ostatkom ekipe Dannyja Oceana (George Clooney) u pljački kockarnice.

Reiner je bio vrlo aktivan na Twitteru, a u posljednjem tweetu koji je objavio samo dan prije svoje smrti:

"Ništa mi ne pridaje veće zadovoljstvo nego znati da sam živo najbolji mogući život jer sam upoznao i oženio talentiranu Estelle (Stella) Lebost --- koja se sa mnom udružila i donijela Roba, Annie & Lucasa Reinera u ovaj zahtjevan i promjenjiv svijet."

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti
Ostale vijesti

© 2008-2020 Moj Tv Portal d.o.o.
Impresum | Uvjeti korištenja | Kontakt

desktop verzija >