Pedro Almodóvar i Penélope Cruz ponovno surađuju

srijeda, 01. srpnja 2020.

Filmaš i glumica rade na drami "Madres paralelas" koja je planirana za 2021. ako će se snimanje uspjeti održati po planu

Foto: PR Photos

Pedro Almodóvar i njegova omiljena glavna glumica Penélope Cruz dogovaraju još jednu suradnju i to na dugometražnom filmu Madres paralelas u kojem će Almodóvar ponovno govoriti o svojoj omiljenoj temi – majčinstvu.

Ukoliko sve bude išlo po planu Madres paralelas kreće u pred-produkciju ovog listopada, a snimanje bi krenulo u veljači 2021. godine te bi se krajem te godine trebalo naći u španjolskim kinima pa nakon toga u ostatku svijeta, rekao je za Variety Almodóvarov brat i producent Agustín Almodóvar.

Madres paralelas nije brzo sklepani projekt, već je na njemu Almodóvar radio nekoliko godina, a s dovršetkom mu je pomoglo što je bio zatvoren u Španjolskoj tri mjeseca tijekom COVID-19 krize kad je konačno dovršio scenarij. Film prati dvije majke koje rode isti dan, a radnja dalje paralelno prati njihove živote tijekom prve i druge godine u razvoju i odgoju njihove djece. Zasad nije sklopljen službeni ugovor s Cruz, ali ona je pročitala scenarij i svidio joj se, komentirao je sam Pedro Almodóvar.

Majčinstvo je jedna od Almodóvarovih omiljenih tema koja je to spontano postala još 1988. godine kad je humorna drama Žene na rubu živčanog sloma dobila nominaciju za Oscara, da bi kasnije tema o majčinstvu bila temelj nekih drugih poznatih filmova kao što su Sve o mojoj majci koja je 1999. osvojila zlatni kipić te melodrama Vraćam se, koja je 2006. bila nominirana u kategoriji najbolje glavne glumice (Penélope Cruz).

Prošle smo godine u kinima mogli gledati Almodóvarovu dramu Tuga i slava u kojoj je glavnu ulogu imao Antonio Banderas, a film je bio nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg glavnog glumca i najboljeg stranog filma. U tom smo filmu također mogli vidjeti scene koje su inspirirane redateljevim sjećanjima o odnosu s majkom.

Madres paralelas snimat će se većinom u Madridu, a u cijelosti će biti na španjolskom jeziku.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti
Ostale vijesti

© 2008-2020 Moj Tv Portal d.o.o.
Impresum | Uvjeti korištenja | Kontakt

desktop verzija >