Jedan od najhvaljenijih ovogodišnjih filmova dobiva digitalno izdanje

srijeda, 01. srpnja 2020.

Drama "First Cow" zbog trenutnih okolnosti nije mogla dočekati ponovno prikazivanje u kinima

Foto: YouTube

Prije nego što je pandemija koronavirusa sve promijenila u kinima se našao film nezavisne tvrtke A24 koji je oduševio i kritiku i publiku.

Predstavljena na festivalima (Telluride, Berlin), drama First Cow 6. ožujka ove godine počela je s prikazivanje u limitiranom broju kina da bi koji se koji tjedan kasnije ta kina zatvorila zbog pandemije. Iz A24 tad su obećali da će se film ponovno naći u kinima čim to bude moguće, no kako nas ipak još dulje vrijeme ne čeka povratak na staro normalno drama First Cow bit će predstavljena u digitalnom izdanju.

Dramu je režirala Kelly Reichardt, američka redateljica i scenaristica poznata po filmovima snimljenima u minimalističkom stilu, a svi koji su imali priliku pogledati ovaj film imaju same pohvale. Ona se zalagala da se film ponovno nađe u kinima jer smatra kako njezini slojeviti narativi najbolje dođu do izražaja kroz kino-iskustva, ali se pomirila s digitalnim izdanjem: "U savršenom svijetu svi bismo sad išli u kina, ali s obzirom da to nije moguće ovo je dobra opcija", rekla je za Indiewire.

Film donosi priču o dvoje putnika koji su u bijegu od osvetoljubivih lovaca na Sjeverozapadu tijekom 1820-ih, a pritom razrade pametan plan da se obogate na granici i to uz pomoć iskorištavanja jedne tuđe – krave.

First Cow bit će moguće kupiti na VOD platformama od 10. srpnja, a iznajmiti od 21. srpnja. Iz A24 navode kako se još uvijek nadaju da će sljedeće godine imati priliku za projekcijom u odabranim kinima.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti
Ostale vijesti

© 2008-2020 Moj Tv Portal d.o.o.
Impresum | Uvjeti korištenja | Kontakt

desktop verzija >