Pogledajte: Kratki rezovi 1147

četvrtak, 11. lipnja 2020.

Emisija o filmu urednika i voditelja Tončija Bibića


U ovoj emisiji:

- poznati američki filmski kritičar Andrew Sarris jednom je rekao da je razlika između američkoga i europskoga filma u tome što prvi nastoji biti u suglasju sa stvarnošću, dok drugi teži komentirati stvarnost. Prosječni hrvatski kinoposjetitelj iz nekog razloga više voli to američko suglasje sa stvarnošću od europskog komentiranja stvarnosti, pa smo se već prošli tjedan otputili preko bare.

Baš kao i Amerikanci, Hrvati, čini se, preferiraju čvrstu priču, tečne dijaloge likova s kojima se mogu poistovjetiti i pridržavanje žanrovskih standarda, a kad je već tako, ima li američkijega žanra od superjunačkoga za nastavak ciklusa najboljega američkoga filma u 21-om stoljeću?

KRATKI REZOVI, emisija o filmu, prikazuje se na TV postajama TVJadran, TVZapad, TrendTV Karlovac-Zagreb, TVŠibenik, KanalRi, TVIstra, DubrovnikTV.net, VinkovačkaTV, Adriatic TV, SrceTV Čakovec, NašaTV Mostar, CNRTV Sydney i EuroWorld Network, a ima i svoj Vimeo kanal na kojem se može pogledati arhiva od 60-ak prethodnih emisija vimeo.com/channels/kratkirezovi

 

Komentiraj članak
Povezane vijesti
Ostale vijesti

© 2008-2020 Moj Tv Portal d.o.o.
Impresum | Uvjeti korištenja | Kontakt

desktop verzija >