"Černobil" predvodi BAFTA TV nominacije

petak, 05. lipnja 2020.

Hvaljena mini-serija ima 14 nominacija, a slijede ju serije "The Crown" i "Fleabag", obje sa sedam nominacija

Pandemija koronavirusa neizostavna je tema u svim aspektima današnjeg društva jer je utjecala na apsolutno svaki njegov segment, tako i na dodjele nagrada filmske industrije. Svečane dodjele nagrada još uvijek su pod upitnikom, čak i dodjela Oskara sljedeće godine. No, to nije spriječilo BAFTA TV nagrade na nastave po planu.

Dodjela televizijskih nagrada BAFTA održat će se, ali bez publike, a dobitnici će poslati svoje snimljene govore. Danas smo doznali i tko su nominirani.

Mini-serija Černobil predvodi nominacije s čak 14 nominacija, među kojima su ona za najbolju mini-seriju, Craig Mazin za scenarij, Jared Harris za glavnu, a Stellan Skarsgård za sporednu ulogu, te Hildur Guðnadóttir za glazbu.

Černobil sa sedam nominacija slijedi Netflixova treća sezona serije The Crown. Među nominacijama su ona za najbolju dramsku seriju, Josh O'Connor za sporednog glumca te Helena Bonham-Carter za sporednu glumicu.

Sedam nominacija ima i druga sezona serije Fleabag. Phoebe Waller-Bridge dobila je nominaciju za scenarij te za svoju glumačku izvedbu, a serija je dobila i nominaciju za najbolju humorističnu seriju. Fanovi serije pomalo su razočarani jer Andrew Scott nije dobio priznanje za svoju ulogu zgodnog svećenika.

Također je vrlo primjetno kako posljednja sezona serije Igra prijestolja nije spomenuta u internacionalnim kategorijama, a i hvaljena serija Watchmen također je preskočena ove godine.

Dodjela nagrada održat će se 31. srpnja, a cjelokupnu listu nominiranih možete provjeriti na njihovim službenim stranicama.

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti