Loš start za spin-off "Zakona i reda": scenarist otpušten zbog prijetnji

četvrtak, 04. lipnja 2020.

Dick Wolf odmah je maknuo s projekta jednog od scenarista i producenta koji je objavio spornu objavu na Facebooku

Foto: YouTube

Prije dva mjeseca saznali smo da će jedan od najomiljenijih likova iz Odjela za žrtve dobiti svoju seriju, detektiv Elliot Stabler kojeg glumi Christopher Meloni. Pisanje scenarija je krenulo, ali ne bez problema.

Jedan od scenarista Craig Gore (S.W.A.T., Chicago P.D.) dobio je otkaz s projekta i to od samog Dicka Wolfa jer je objavio kontroverzne postove na Facebooku u kojima poziva na nasilje nad prosvjednicima u Americi, konkretno bila je riječ o prosvjedu održanom u Los Angelesu.

"Neću tolerirati ovakvo ponašanje, pogotovo dok nam je zemlja u kolektivnom tugovanju. Craig Gore nije više dio ove priče", izjavio je Dick Wolf referirajući se na trenutnu situaciju u SAD-u koja je, osim pogođena koronavirusom, dodatno pogoršana smrću Georgea Floyda nakon čega su organizirani prosvjedi diljem zemlje. Gorea je otpustila i agencija koja ga je dotad zastupala, Paradigm.

Nova serija iz Zakon i red franšize nazvana je Law & Order: Organized Crime i u glavnoj ulozi će se naći spomenuti Christopher Meloni, mnogima nikad prežaljeni detektiv iz Odjela za žrtve koji ju je napustio još 2011. godine. NBC je naručio prvih 13 epizoda, a glavni scenarist je Matt Olmstead koji će biti showrunner serije. Trenutno nije poznato kad seriju možemo očekivati na malim ekranima.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti
Ostale vijesti

© 2008-2020 Moj Tv Portal d.o.o.
Impresum | Uvjeti korištenja | Kontakt

desktop verzija >