James Cameron i Jon Landau vratili se na Novi Zeland na snimanje "Avatara"

utorak, 02. lipnja 2020.

Uskoro se nastavlja snimanje visokobudžetnih filmova koje svi s nestrpljenjem čekamo

Foto: YouTube

Redatelj James Cameron i producent Jon Landau u nedjelju su stigli u Wellington na Novom Zelandu kako bi počeli s pripremama za nastavak snimanja planiranih Avatar filmova.

Dvojac neće moći odmah krenuti sa snimanjem jer na Novom Zelandu još uvijek vrijedi pravilo o 14-dnevnoj karanteni (samoizolaciji). Podsjetimo, kompletna produkcija je bila stopirana još sredinom ožujka jer je Novi Zeland imao striktna pravila i zabrane zbog pandemije koronavirusa tako da su, među ostalim, zatvorili granice pa su se Cameron i Landau vratili nakon puna dva i pol mjeseca.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Made it to New Zealand. Our 14-day government supervised self-isolation now begins. #avatarsequels #jamescameron #newzealand #airnewzealand✈️ #selfisolation

Objavu dijeli Jon Landau (@jonplandau)

Produkcija Avatara je prilično zahtjevna: snimanje na Novom Zelandu obuhvaća cijeli drugi i treći film u planiranom serijalu, te pola četvrtog filma, s tim da će se snimanja na unutarnjim lokacijama u studijima u Wellingtonu i Aucklandu održati za sve nastavke.

Podsjetimo, sad drugi najisplativiji film svih vremena Avatar (Osvetnici: Završnica su ga prestigli nakon deset godina uvjerljive vladavine) dobit će još četiri filma koji su po nekoliko puta odgađani, no ako se sve bude nastavilo prema planovima onda ćemo drugi film dobiti sljedeće godine. Zasad Avatar 2 u kinima možemo očekivati 17. prosinca 2021., Avatar 3 stiže 2023., Avatar 4 je planiran za prosinac 2025., a Avatar 5 za prosinac 2027. godine. Ukupan budžet za sva četiri filma iznosi milijardu dolara.

D.Ž.

Komentari (1)
Povezane vijesti

Ostale vijesti