Velečasni Brown istražuje nove zločine

subota, 30. svibnja 2020.

Na male ekrane Hrvatske radiotelevizije stižu nove, uzbudljive avanture velečasnog Browna koji istražuje nove misterije

U nedjelju, 31. svibnja na HRT – HTV 2 u 9:25 sati simpatični velečasni Brown vraća se riješiti još tajanstvenih zločina u sanjivu selu Kemblefordu.

U Engleskoj smo pedesetih godina 20. stoljeća, u provinciji punoj malenih sela, seoskih župnih crkava i velikih ladanjskih kuća. Serija se temelji na pripovijetkama G. K. Chestertona, a u svakoj epizodi velečasni Brown istražuje zločin na sebi svojstven način, oslanjajući se na intuiciju i psihologiju. Zagonetnomu svećeniku ponovno pomažu ozbiljna župna tajnica gđa McCarthy i buntovna Bunty, crna ovca jedne od najuglednijih obitelji u Britaniji.

U ovoj 6. sezoni velečasni Brown će istraživati sumnjivu smrt u domu umirovljenika, a partija boćanja brzo će izmaknuti nadzoru kad igralište postane mjesto zločina. Zanosna mondenka ledi Felicia Montague vratit će se u Kembleford i uplesti se u opasan odnos sa sovjetskim špijunom. A kad Katherine Corven neočekivano izađe iz zatvora, ta neprijateljica iz prošlosti doći će se osvetiti velečasnomu Brownu.

U 9. epizodi Cvijet golf-terena velečasni Brown i gđa McCarthy sastanu se s Raylanom Reeveom na njegovu novom golf-terenu i u travi zateknu poruku "Vrati se kući ili umri". Inspektor Mallory posjeti Hermione koja ima jasan motiv za vandalizam nakon što je Raylanov prostrani golf-teren narušio njezin vrt, no nikako joj ne može prišiti prekršaj. Sutradan na golf-turniru Bunty sudjeluje u ženskom kupu prerušena u gđicu Desiree Lecoq, kako njezin otac ne bi saznao za tu zabavu. Natječe se protiv Raylanove mlade unuke Morgane, što Morganina majka Tamara nikako ne odobrava. Kad Buntyna loptica odleti u trstik, ona ondje posve neočekivano zatekne truplo.

U 10. epizodi Dvije smrti Herculera Flambeaua kad velečasni Brown pročita da je Hercule Flambeau preuranjeno umro u Italiji, ponovno se posveti šifriranom pismu i ključu koje mu je Flambeau nedavno poslao. Za to vrijeme, Željezna kruna Lombardije, kruna s čavlom koji je bio zabijen u Kristovo tijelo na križu, stigne u Gloucestersku katedralu.

Velečasnog Browna dočeka Lisandra koja se predstavi kao Flambeauova nova supruga. Prepriča mu dan kad je umro i otkrije da zna za pismo i ključ. Po povratku u župni dvor Bunty i gđa McCarthy zateknu nered i ključ je ukraden. Razmišljajući o Flambeauovu pismu, velečasni Brown shvati da bi ključ mogao otvoriti sef u kojem je Željezna kruna. Odluči o svemu izvijestiti biskupa te sjedne u vlak za Gloucester i nimalo se ne iznenadi kad susretne starog neprijatelja kako ga živ i zdrav čeka u vlaku. Može li velečasni Brown zaštititi krunu i pomoći Flambeauu da se jednom zauvijek iskupi?

U seriji glume Mark Williams (velečasni Brown), Sorcha Cusack (gđa McCarthy), Emer Kenny (Bunty Windermere), Jack Deam (inspektor Mallory), Nancy Carroll (ledi Felicia).

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti