Hoće li "The New Mutants" konačno doći u kina?

petak, 15. svibnja 2020.

Nakon odgode zbog pandemije koronavirusa (još jedne u nizu) film je dobio novi datum u kolovozu

Foto: YouTube

Disney je u svoj raspored vratio film The New Mutants (kod nas jednostavno preveden Novi mutanti) pa će se tako mnogima omiljeni X-Men superjunaci naći u kinima krajem kolovoza.

Trenutno nitko ne zna kako i na koji način će kina početi s radom i kako će se projekcije odvijati u skladu s epidemiološkim preporukama. U Disneyu računaju da je kraj kolovoza realan datum za ovaj blockbuster te da se kino prikazivači do tad stignu uhodati jer su se neka američka kina, konkretno u Teksasu i Georgiji, počela otvarati budući da su ta područja bila slabije zahvaćena pandemijom. No, ukoliko se za koji tjedan ne počnu otvarati veća kina moguće je ponovno pomicanje termina.

Podsjetimo, Disney je film The New Mutants maknuo sa svog rasporeda u ožujku kad je pandemija počela uzimati svoj danak u Sjevernoj Americi. Ovaj film je Disney naslijedio od Fox-a i već je više puta otkazivan, s obzirom na to da je prvi trailer bio objavljen još 2017., a originalni datum izlaska bio je tijekom 2018. godine, tako da svi jedva čekaju da film ugleda svjetlo dana.

Radnja se temelji na stripovima, a prati petero mladih mutanata koji su zarobljeni u tajnom objektu protiv svoje volje. U glavnim ulogama su Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Henry Zaga, Blu Hunt, Alice Braga i Charlie Heaton, a režiju potpisuje Josh Boone. The New Mutants u američkim kinima imaju datum premijere 28. kolovoza, a kod nas otvaranje kina, kao i datum ovog filma, još nije poznato.

Disney je pomaknuo i ostale svoje blockbustere pa su trenutni termini za neke od njih 24. srpnja za Mulan, 6. studenog za Black Widow, animirani Soul za 20. studenog (Pixar) te The Eternals koji su pomaknuti na čak 12. veljače sljedeće godine.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti