Iznenađenje: Netflix predstavio trailer za dokumentarac o Michelle Obama

srijeda, 29. travnja 2020.

Dokumentarni film o bivšoj Prvoj dami sniman je u tajnosti, a bit će dostupan već u svibnju

Foto: YouTube

Netflix je pun iznenađenja i sad je ono došlo u obliku dokumentarnog filma o Michelle Obami koji na streaming servis dolazi za tjedan dana.

Novi dokumentarac sniman je u tajnosti, a osim vijesti o njegovom snimanju dostupan je i prvi trailer. Becoming je redateljski debi snimateljice Nadije Hallgren koji je snimljen prema istoimenoj autobiografiji izdanoj 2018. godine koja je postala veliki hit te je prodana u više kopija nego ijedna druga knjiga te godine u Sjevernoj Americi, i to u samo 15 dana. Knjiga je prevedena na 24 jezika, a u njoj su sažeta razmišljanja o životu bivše Prve dame i o dvostrukom predsjedničkom mandatu njezinog supruga Baracka Obame. Dokumentarni film prati njezinu turneju kroz 34 grada u kojima je predstavljala autobiografiju.

"Bila sam snimateljica dokumentarnih filmova 15 godina i moj fokus uvijek je bio isključivo cinéma vérité. Znala sam da se moram približiti kako bi ovaj film bio što intimniji. U praksi to baš nije jednostavna stvar s Michelle Obama. Samo iz sigurnosnih razloga, nju Tajna služba prati gdje god ide. Ona se brzo kreće i morala sam se naučiti kretati s njom: snimati u malim prostorima, privatnim prostorima u kojima se nismo smjeli vidjeti, ali opet sam mogla izgraditi što bliži odnos s njom", rekla je Hallgren. "Nadam se da će ovaj film imati drugačiju pouku za različite ljude – da će jedno izvući tinejdžer, drugo osoba iznad 70 godina. ... Osjetila se sreća i uzbuđenost u zraku kao što se već dugo nije. Činilo nam se da je ovo povijesni trenutak, kao da stvaramo nešto što će biti zauvijek u nama."

Becoming će na Netflixu biti dostupan već od 6. svibnja.

D.Ž.

Komentari (7)
Povezane vijesti

Ostale vijesti