O ovome svi pričaju: doku serija "Tiger King" najgledanija na Netflixu

utorak, 31. ožujka 2020.

Nesvakidašnja istinita priča o vlasniku divljih mačaka prerasla je iz dokumentarne u pravu kriminalističku priču

Foto: YouTube

Netflixova priča o Joeu Exoticu i njegovoj nesvakidašnjoj životnoj priči osvojila je gledatelje.

Istinita kriminalistička dokumentarna serija Tiger King: Murder, Mayhem and Madness stigla je 20. ožujka na Netflix i nije samo osvojila gledatelje, već i kritičare. U Sjevernoj Americi uvjerljivo je bila broj jedan po gledanosti na Netflixu, a i sad se nalazi među 10 najgledanijih. U Hrvatskoj je također među 10 najgledanijih, trenutno se nalazi na drugom mjestu.

Serija ima sedam epizoda i sigurno neće sjesti svakome. Riječ je o istinitoj priči koja je započela kao zanimljiva priča o Josephu Maldonado-Passageu iliti Joeu Exoticu u kojoj filmaši Eric Goode i Rebecca Chaiklin istražuju nesvakidašnji svijet vlasnika velikih divljih mačaka, da bi u središtu radnje bio upravo Joe. Joe je neobičan po mnogočemu, osim što je vlasnik privatnog zoološkog vrta sa stotinama životinja, on je i pjevač countryja, poligamist i osoba bez dlake na jeziku.

Točnu radnju baš i nije moguće opisati jer počinje od Joea, nastavlja se na druge vlasnike privatnih zooloških vrtova, onda na PETA-inu aktivisticu i vlasnicu utočišta za velike mačke Carole Baskin koja se ne slaže s Joeom i njegovim načinom držanja mačaka u zatočeništvu, a zapravo radi istu stvar kao on. Upravo sukob Joea i Carole u jednom trenutku ovu dokumentarnu priču pretvara u pravi krimić, a o čemu se točno radi zaista je najbolje pogledati.

Serija Tiger King istovremeno privlači i one koji vole Netflixove sadržaje o istinitom zločinu i dokumentarne serije, ali i one koji vole neobične likove i dobre kriminalističke sadržaje pa je možda to tajna ovakvog uspjeha.

Mnogi poznati već su počeli razmišljati o tome da se sadržaj pretvori u igrani film pa su se tako, na primjer, Edward Norton i Dax Shepard na Twitteru posvađali oko toga koji bi bolje odglumio Joea Exotica. Tko zna, kad pandemija koronavirusa prođe možda Hollywood zbilja posluša ovu ideju.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti