Preminuo Kirk Douglas

četvrtak, 06. veljače 2020.

Legenda Hollywoodskog Zlatnog doba, otac Michaela Douglasa, imao je 103 godine

Kirk Douglas, legenda hollywoodskog Zlatnog doba i zvijezda filmova kao što su Spartak, 20 000 milja ispod mora, Loši i lijepi te Šampion, preminuo je jučer od prirodnih uzroka sa 103 godine.

Njegov sin, također poznati glumac Michael Douglas, tu je vijest objavio na društvenim mrežama napisavši:

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It is with tremendous sadness that my brothers and I announce that Kirk Douglas left us today at the age of 103. To the world he was a legend, an actor from the golden age of movies who lived well into his golden years, a humanitarian whose commitment to justice and the causes he believed in set a standard for all of us to aspire to. But to me and my brothers Joel and Peter he was simply Dad, to Catherine, a wonderful father-in-law, to his grandchildren and great grandchild their loving grandfather, and to his wife Anne, a wonderful husband. Kirk's life was well lived, and he leaves a legacy in film that will endure for generations to come, and a history as a renowned philanthropist who worked to aid the public and bring peace to the planet. Let me end with the words I told him on his last birthday and which will always remain true. Dad- I love you so much and I am so proud to be your son. #KirkDouglas

A post shared by Michael Douglas (@michaelkirkdouglas) on

"S velikom tugom moja braća i ja objavljujemo kako nas je Kirk Douglas napustio danas, sa 103 godine života. Za svijet je on bio legenda, glumac zlatnog doba filmova, koji je živio duboko u svoje zlatne godine, humanitarac čija je predanost pravdi i stvarima u koje je vjerovao stvorila standard kojem svi mi možemo stremiti."

Douglas je karijeru započeo davne 1946. godine filmom Neobična ljubav Marthe Ivers, a svoju prvu nominaciju za Oskara dobio je već 1950. za izvedbu u filmu Šampion. Još je dva puta bio nominiran za Oskara za najbolju mušku ulogu, a na kraju je 1996. dobio počasni Oskar za životno djelo, odnosno za 50 godina djelovanja kao kreativna i moralna sila u filmskoj zajednici.

"Kirkov život bio je dobro proživljen, iza sebe ostavlja naslijeđe u filmu koje će trajati kroz generacije koje dolaze, i naslijeđe u povijesti kao priznati filantrop koji je radi kako bi pomogao ljudima i donio mir na ovaj planet.", dodao je njegov sin u izjavi.

M.M.K.

Komentari (5)
Povezane vijesti

Ostale vijesti