Amazon ipak neće raditi seriju "The Dark Tower"

petak, 17. siječnja 2020.

Amazon studio odustao je od stvaranja serije prema književnom predlošku Stephena Kinga

Nakon ne baš sjajnog uspjeha filma The Dark Tower, koji je objavljen 2017. godine, ne iznenađuje da je Amazon ipak odustao od stvaranja serije temeljene na istoimenom književnom serijalu Stephena Kinga.

Izvršni producent i showrunner serije Glen Mazzara navodno pokušava pilot ponuditi drugim mrežama, sad kada Amazon više nije zainteresiran za taj projekt.

The Dark Tower je oduvijek bio težak materijal za ekranizaciju, što objašnjava dugi proces stvaranja filma i kasnije pilot epizode. Navodno je teško taj književni materijal prenijeti na ekrane te je zbog toga Amazon naručio samo pilot epizodu umjesto cijele sezone, što je dosta rijetko za tako veliku produkciju. Na kraju su u Amazonu odlučili kako im pilot nije bio na dovoljno velikoj razini te su odustali od cijele priče.

Serija je navodno trebala biti neovisna o filmu koji je izašao prije par godina te se trebala vjernije držati književnog predloška.

Za sada nije poznato hoće li ikada serija ugledati svjetlo dana, ali pretpostavljamo da Mazzara neće tako lako odustati od projekta.

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti