Stiže novih "Dvanaest žigosanih"

utorak, 17. prosinca 2019.

Warner Bros. sprema novu verziju Oskarom nagrađenog filma iz 1967. godine, redateljsku palicu drži David Ayer

Warner Bros. u planu ima napraviti novu verziju filma Dvanaest žigosanih, a već su odabrali i redatelja za taj zadatak - Davida Ayera.

Originalni film izašao je 1967. pod redateljskom palicom Roberta Aldricha, zaradio četiri nominacije za Oskara, od kojih je jedan i osvojio, a u glumačkoj postavi bili su Ernest Borgnine, Charles Bronson, Jim Brown, John Cassavetes, Robert Ryan, Telly Savalas, Robert Webber i Donald Sutherland.

Film prati priču o tajnoj misiji koja se odvijala prije pohoda na Normandiju, kada grupa vojnih zatvorenika osuđenih za najteže zločine, odlazi na samoubilačku misiju - napad na francuski dvorac u kojem se okupljaju visokorangirani njemački oficiri. Nadaju se kako će tim eliminacijom njemačkog vodstva pripomoći D-Danu. Oni koji prežive napad dobit će pomilovanje.

Zanimljivost je ta da je koncept sličan Odredu otpisanih - kriminalci koji izlaze iz zatvora radi posebne, potencijalno samoubilačke misije - upravo je Ayer režirao film Odred otpisanih 2016. godine, a sada će režirati Dvanaest žigosanih.

Film bi navodno sa snimanjem trebao krenuti već sljedeće godine, ali još nije poznat očekivani datum izlaska.

M.M.K.

Komentari (5)
Povezane vijesti

Ostale vijesti