David Benioff i D.B. Weiss napustili "Ratove zvijezda"

utorak, 29. listopada 2019.

Dvojac koji stoji iza "Igre prijestolja" radi pretrpanog rasporeda odustali su od nove trilogije "Ratova zvijezda"

Foto: YouTube screenshot

David Benioff i D.B. Weiss, dvojac koji stoji iza senzacionalne serije Igra prijestolja, napustili su Ratove zvijezda! Planovi koje su imali s Disneyjem i Lucasfilmom o novoj filmskoj trilogiji propali su radi nedostatka vremena.

Benioff i Weiss trebali su nastaviti priču iz Ratova zvijezda u post-Skywalker eri i 2022. započeti s novom trilogijom, koja bi donijela nešto potpuno novo. No, ovaj je dvojac ipak od tog projekta odustao, navodeći ugovor s Netflixom kao glavni razlog.

 

"Volimo Ratove zvijezda.", dvojac je rekao u zajedničkoj izjavi za medije. "Kada je George Lucas stvorio ovaj svijet, stvorio je i nas. Imati priliku pričati s njim i trenutnom ekipom Ratova zvijezda bilo je uzbuđenje života, i zauvijek ćemo biti zahvali sagi koja je promijenila sve."

Predsjednica Lucasfilma, Kathleen Kennedy, pred sobom ima mnoštvo projekata iz franšize Ratova zvijezda - u prosincu stiže Star Wars: The Rise of Skywalker, serija The Mandalorian za par tjedana dolazi na Disney+, a u pripremi je i serija s Ewanom McGregorom, da nabrojimo samo neke - tako da malo pomicanje početka nove trilogije vjerojatno neće predstaviti velike probleme, a imaju i druge, već poznate suradnike, koji taj projekt mogu preuzeti.

Čini se kako je razlaz između Benioffa i Weissa i Disney/Lucasfilm ekipe prošao u prijateljskim odnosima jer je Kennedy rekla kako su obojica izvrsni pisci te se nada kako će ih u budućnosti moći uključiti u priču, kada im se malo raščisti pretrpani raspored pa će se moći fokusirati na Ratove zvijezda. Dvojac je nedavno potpisao više-milijunski ugovor s Netflixom, a s obzirom na to da se radi o svoti preko stotinu milijuna, Netflix vjerojatno od njih očekuje potpunu posvećenost.

Iako je spomenuti dvojac godinama dobivao pohvale na račun serije Igra prijestolja, s posljednje dvije sezone, a posebno s finalnom sezonom serije, u potpunosti su izgubili sve fanove radi pada kvalitete u pisanju te su se fanovi Ratova zvijezda pribojavali njihovog angažmana na novoj trilogiji. Svima je sad vjerojatno laknulo.

M.M.K.

Komentari (1)
Povezane vijesti

Ostale vijesti