"Joker" nastavlja kino dominaciju diljem svijeta

ponedjeljak, 14. listopada 2019.

Neispričana priča o jednom od najpoznatijih negativaca iz DC svijeta i Joaquin Phoenix zainteresirali su gledatelje diljem svijeta

Foto: YouTube

U američka kina stigla su čak tri nova naslova, ali nijedan nije bio dovoljno jak da sruši Jokera koji svoj drugi vikend prikazivanja i dalje drži prvo mjesto kako na domaćem tržištu (Sjeverna Amerika), tako i u ostatku svijeta.

Film je tako već sada postao veliki hit za Warner Bros.: u samo 12 dana zaradio je ukupno 543 milijuna dolara, a interes za njega ne jenjava.

U Americi su protekli vikend startali animirani Obitelj Addams koji je završio na drugom mjestu te Paramountov SF Blizanac s Willom Smithom i Lionsgateova komedija Jexi koji su jedva našli put do publike tako da je Joker na tamošnjem tržištu zaradio 55 milijuna dolara (ukupno u 12 dana 192 milijuna). U ostatku svijeta protekli je vikend zaradio oko 123 milijuna dolara (ukupno 351 milijun) što nas dovodi do spomenutih 543 milijuna dolara. Time je postao deveta najuspješnija DC adaptacija u svijetu i trenutno se nalazi iza Lige pravde koja je zaradila 657,9 milijuna dolara. Psihološki triler Joker snimljen je sa samo 55 milijuna dolara.

Podsjetimo, film je režirao Todd Phillips koji je scenarij napisao sa Scottom Silverom, a glumačku ekipu predvodi genijalni Joaquin Phoenix o kojem i kritičari i gledatelji imaju samo pohvale. U ostalim su ulogama Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, Brett Cullen, Shea Whigham i Bill Camp.

Jokera u hrvatskim kinima možete pogledati još od 3. listopada, a prema podacima Blitza film obara rekorde i na našim kino blagajnama gdje je ostvario drugo najbolje kino otvaranje 2019. godine te treće najbolje otvaranje svih vremena u Hrvatskoj.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti