Spider-Man ipak ostaje u MCU!

ponedjeljak, 30. rujna 2019.

Sony i Disney uspjeli su postići dogovor s kojim Spider-Man ostaje dio Marvel Cinematic Universa pa nam treći film stiže na ljeto 2021.

Foto: YouTube

Nakon kratkog prekida čini se da su Sony i Disney/Marvel našli zajednički jezik kako bi nastavili suradnju na Spider-Man filmovima!

U petak su obje tvrtke objavile da će Marvel i njihov predsjednik Kevin Feige producirati treći film u najnovijem Spider-Man serijalu u kojem glavnu ulogu nosi Tom Holland.

Podsjetimo, do problema je došlo tijekom ljeta kad su u Disneyu htjeli sklopiti drugačiji dogovor sa Sonyjem i to na način da profit dijele 50/50 uz Feigea kao producenata. U Sonyju nisu htjeli pristati na to i htjeli su da Marvel i dalje ima 5% od zarade filma uz sav profit od prodaje tematske robe. Novi dogovor ipak je potpisan u četvrtak navečer: Marvel i Disney će dobiti 25% od zarade u zamjenu za posuđivanje Feigea kao producenta za Spider-Man filmove. Disney je zadržao svoja isključiva prava za prodaju robe, a uložit će otprilike četvrtinu planiranog budžeta. Jedan dio dogovora se tiče i lika Spider-Mana koji će se pojaviti u (najmanje) jednom budućem filmu studija Marvel.

"Oduševljen sam što će se nastaviti Spideyevo putovanje u MCU-u, a svi iz Marvela smo također sretni što ćemo nastaviti s radom na ovom projektu. Spider-Man je snažan lik i heroj čija priča dotiče sve generacije i publiku diljem svijeta", rekao je Feige u službenoj izjavi. Producentica prva dva filma Amy Pascal radit će i na trećem filmu te je vrlo sretna zbog ovih vijesti: "Ovo je sjajno. Priča Petera Parkera je imala dramatičan završetak u filmu Daleko od kuće i ne mogu biti sretnija što ćemo nastaviti s pričom i vidjeti gdje će ga putovanje odvesti."

Marvel je prava na lik Spider-Mana prodao Sonyju prije skoro dva desetljeća, prije nego što je Disney kupio studio Marvel za 4 milijarde dolara. Sony je napravio odličan posao s prvom Spider-Man trilogijom koju je režirao Sam Raimi i u kojoj je naslovnu ulogu imao Tobey Maguire, ali zato drugi pokušaj s Andrewom Garfieldom nije bio uspješan. Tu je u cijelu priču ponovno ušao Marvel s Feigeom, a samom liku Spider-Mana pomoglo je njegovo pojavljivanje u filmovima o Osvetnicima (prvi put je predstavljen 2016. u filmu Kapetan Amerika: Građanski rat). Spider-Man: Povratak kući zaradio je oko 880 milijuna dolara diljem svijeta, a nastavak Daleko od kuće čak 1,1 milijardu dolara. U planu su još dva filma koja bi trebao režirati John Watts.

"Imali smo odličnu suradnju zadnje četiri godine i naša želja za nastavkom jednaka je kao i ona mnogih fanova. Sretni smo što zajedno nastavljamo putovanje", zaključio je glavni predstavnik za komunikacije u Sonyju Robert Lawson.

Treći film o Spider-Manu i njegovim avanturama u kinima očekujemo 16. srpnja 2021. godine.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti