Sad je službeno: Gillian Anderson zaigrat će Margaret Thatcher

ponedjeljak, 09. rujna 2019.

U četvrtoj sezoni popularne serije "Kruna" Anderson će utjeloviti bivšu britansku premijerku, potvrdili su u Netflixu

Foto: PR Photos

Popularna britanska serija Kruna dobila je pojačanje s Gillian Anderson u četvrtoj sezoni.

Iako se još od siječnja govorilo da će u novoj sezoni Netflixove serije uloga Željezne lady, bivše britanske premijerke Margaret Thatcher pripasti baš Anderson, iz Netflixa su ovu vijest potvrdili tek ovaj vikend, a glumica je radosno prokomentirala službenu objavu.

"Jako sam sretna što ću se pridružiti glumačkoj i ostaloj ekipi serije Kruna i što ću imati priliku utjeloviti tako kompliciranu i kontroverznu ženu. Thatcher je bez sumnje bila moćna osoba, ali uživam u istraživanju ispod površine i moram priznati da mi se sve više sviđa ova ikona koja je, bilo da ste je voljeli ili mrzili, definirala jednu eru", rekla je u izjavi.

Nakon skoro dvije godine od završetka druge sezone serije Kruna uskoro nam stiže treća sezona koja će na Netflixu biti dostupna od 17. studenog. Treća sezona donosi velike promjene u glumačkoj postavi jer će u njoj kraljicu Elizabetu II glumiti Oskarovka Olivia Colman koja ulogu preuzima od Claire Foy koja je u dvije sezone odradila fantastičan posao. Princa Filipa će glumiti Tobias Menzies (umjesto Matta Smitha), a Elizabetinu sestru, princezu Margaret, glumit će Helena Bonham Carter (umjesto Vanesse Kirby).

Treća sezona će pokriti razdoblje od 1964. do 1977. godine sve do vrhunca izbora na kojima će premijerka postati Margaret Thatcher, a događaje vezane uz nju očito ćemo pratiti u četvrtoj sezoni za koju se samo zna da je možemo očekivati tijekom 2020. godine.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti