Film "Dobri dečki" uspio ono što je ove godine bilo gotovo nemoguće

ponedjeljak, 19. kolovoza 2019.

Samo su dva originalna filma u 2019. koji su prvi vikend prikazivanja dospjeli na prvo mjesto gledanosti u Sjevernoj Americi

Foto: YouTube

Universalov film Dobri dečki uspio je nešto što je ove godine bilo gotovo nemoguće za originalni film na tržištu u Sjevernoj Americi: dospio je na prvo mjesto gledanosti prvi vikend prikazivanja sa zarađenih 21 milijun dolara. Osim što je tek drugi originalni film kojem je to uspjelo ove godine k tome je prva originalna komedija s oznakom R u tri godine koja je došla na prvo mjesto na tamošnjem tržištu (2016. godine to je uspjelo filmu The Boss).

Universal je mudro iskoristio drugi dio kolovoza u kojem se slegla prašina nakon Spider-Mana, Kralja lavova i Osvetnika te je hrabro stupio na scenu s premijerom i – uspio. Universal je tako studio kojem nekako uvijek uspije dobro proći s komedijama kad ostale u tom žanru propadnu. Svoj dio kolača Universal je uzeo i prije koji tjedan kad je spin off Brzih i žestokih stigao u kina: Hobbs i Shaw u tri su tjedna zaradili oko 437 milijuna dolara diljem svijeta s tim da se još uvijek čeka otvaranje u Kini sljedeći vikend.

Universal možda izgleda blijedo uz Disney koji ove godine ima pet filmova koji su prešli zaradu od milijardu dolara, ali je ipak jedini studio uz Disney koji je imao šest naslova koji su startali na prvom mjestu ove godine. Od tih šest Universal ima i spomenuta jedina dva originalna naslova koja su svoj prvi vikend prikazivanja završili na prvom mjestu u Americi: sredinom ožujka to je uspjelo trileru Jordana Peelea Mi i sad komediji Dobri dečki. Bilo jednom u… Hollywoodu također je originalni film, ali je svoj prvi vikend prikazivanja završio na drugom mjestu, iza Kralja lavova.

Režiju komedije Dobri dečki potpisuje Gene Stupnitsky koji je napisao scenarij s Leejem Eisenbergom. U filmu glume među ostalim glume Jacob Tremblay, Keith L. Williams, Brady Noon, Molly Gordon, Midori Francis i Will Forte, a produkciju potpisuju Seth Rogen i Evan Goldberg. Komedija na zabavan način pokazuje probleme koji muče sve dobrice u odrastanju. Iako su glavni junaci filma 12-godišnjaci nemojte se zavarati: film je pun eksplicitnih šala, droge, prostota i tome slično.

Dobri dečki igraju i u hrvatskim kinima od 15. kolovoza.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti