Robert Pattinson i Willem Dafoe u napetom traileru za "The Lighthouse"

četvrtak, 01. kolovoza 2019.

Fantastični horor donosi priču o dvojici svjetioničara koji pomalo gube razum

Foto: YouTube

Robert Pattinson i Willem Dafoe bore se sa svojim duševnim zdravljem na napuštenom otoku u prvom traileru za fantastičnu horor dramu The Lighthouse.

Film donosi priču o dvojici svjetioničara na udaljenom i tajanstvenom otoku čiji najveći neprijatelji postanu usamljenost i njihovi najveći strahovi, a radnja je smještena u 1890-e godine.

Thomas (Dafoe) i Ephraim (Pattinson) su jedini na otoku tako da vrijeme provode uz alkohol, borbu s olujnim vremenom, ples, vikanje, davljenje i lutanje napuštenim svjetionikom. Naizgled običnu priču prekidaju nadrealni prikazi tajanstvene žene (Valeriia Karaman) pod vodom i neobičnim čudovištem koji se javlja iznad Pattinsonovog lika. Histerija i usamljenost dovedu do toga da Thomas izgubi pojam o vremenu.

Redatelj horora Vještica Robert Eggers režirao je ovaj film te napisao scenarij s bratom Maxom Eggersom. Film je bio premijerno prikazan u svibnju na festivalu u Cannesu gdje je odlično prihvaćen među kritikom koja je pohvalila glumu dvojice glumaca, režiju i tehničke aspekte. Bit će prikazan i u Torontu u rujnu na međunarodnom festivalu.

The Lighthouse u američka kina stiže sredinom listopada.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti