Netflix radi "Sandmana"

ponedjeljak, 01. srpnja 2019.

Neil Gaiman i David Goyer planiraju napraviti televizijsku seriju za popularni streaming servis

Nakon što je serija Good Omens napokon izašla iz stvaralačkog pakla, Neil Gaiman je rekao kako su njegovi showrunnerski dani iza njega. Međutim, ostaje uključen u projekte koji se bave ekranizacijom njegovih djela, barem u producentskoj ulozi.

Jedan od njegovih popularnijih naslova, Sandman, trenutno se nalazi u pregovorima za vrlo unosan projekt - Netflix je preuzeo prava za produkciju Sandman televizijske serije!

Gaiman će raditi kao izvršni producent, zajedno s Davidom Goyerom, a većinom posla oko vođenja serije u svoje će ruke preuzeti Allan Heinberg (scenarist filma Wonder Woman, koji je radio i na popularnim serijama kao što su Uvod u anatomiju i Ulov).

Lik Sandmana, za one kojima nije poznato, bio je glavni u stripovskom serijalu objavljenom tijekom devedesetih. Gaimanov kratki sinopsis bio je: "Vladar snova otkriva kako svatko mora odlučiti između promjene i smrti, i donosi vlastiti odabir." Naravno, priča je puno opširnija i uključuje mitologije diljem svijeta, kroz priče o fantastičnim misijama, serijskim ubojicama, putovanjima i raznim kratkim pričama.

Filmska verzija Sandmana već je godinama zapela u stvaralačkom paklu. Posljednji najavljeni projekt imao je Josepha Gordona-Levitta u jednoj od glavnih uloga i u redateljskoj fotelji, ali je taj dogovor propao radi kreativnih razlika.

Trenutni dogovori s Netflixom još nisu zaključeni, ali očekujemo kako bi uskoro već mogli početi s predprodukcijom.

M.M.K.

Komentari (1)
Povezane vijesti

Ostale vijesti