Ruski komunisti traže zabranu serije "Černobil"

petak, 14. lipnja 2019.

Komunisti Rusije traže da se serija blokira u Rusiji jer "demonizira sovjetski režim"

Komunisti Rusije, Marksističko-Lenjinistička komunistička partija, izjavili su kako su zatražili od ruskog regulatora emitiranja Roskomnadzora da blokira pristup "odvratnoj" HBO mini-seriji Černobil.

Stranka, koju ne treba miješati s većom i moćnijom Komunističkom partijom Ruske federacije, zaprijetila je tužbom za klevetu protiv scenarista, redatelja i producenata serije, tvrdeći kako je program "tragediju pretvorio u objekt ideološke manipulacije" i "demonizirao sovjetski režim i sovjetske ljude".

Član te stranke Sergej Malinkovič, koji stoji iza tih izjava, ipak je priznao kako je serija većim dijelom ispravno prikazala kronologiju događaja i ključne trenutke te nuklearne katastrofe.

Ruski mediji tražili su od Roskomnadzora komentar na to međutim, oni tvrde kako do njih nije došao nikakav službeni zahtjev od Komunista Rusije no da će svakako istražiti zahtjev ako bude predan i odgovoriti na njega sukladno zakonu.

Serija Černobil, koja donosi događaje vezane uz eksploziju nuklearnog reaktora iz 1986. godine, postala je neočekivani globalni fenomen. Diljem svijeta oduševila je gledatelje, pa i u Rusiji. No, Rusi planiraju napraviti svoj film kako bi prikazali "stvarnu sliku tih događaja".

M.M.K.

Komentari (3)
Povezane vijesti

Ostale vijesti