Denis Villeneuve radi seriju "Dune"

utorak, 11. lipnja 2019.

Redatelj, koji se trenutno nalazi u produkciji istoimenog filma, uskoro kreće raditi i seriju

Produkcija filma je već odavno u stvaralačkom procesu i većina glumačke postave već je poznata te smo mislili kako je sada to sve što ćemo neko vrijeme čuti vezano uz Dinu, ali smo se prevarili.

Redatelj filma Denis Villeneuve već ozbiljno razmišlja i planira spin-off seriju za novi Warner Bros.-ov streaming servis WarnerMedia.

Novi film o Dini pred sobom ima lavovski zadatak ekraniziranja knjige Franka Herberta na male ekrane (vjerojatno možemo očekivati i nastavke, ukoliko prvi film bude uspješan). Priča će se fokusirati na Paula Atreidesa (Timothée Chalamet) i njegovu obitelj, ali ćemo u filmu vidjeti i neke članove tajanstvenog i moćnog Bene Gesserit sestrinstva (među kojima je i Paulova majka, Lady Jessica, koju glumi Rebecca Ferguson).

Bene Gesserit imaju sposobnosti kontrole uma i tijela te se stručno provlače kroz feudalnu politiku i intrige Imperiuma, prateći vlastite planove koji bi ih u konačnici trebali odvesti do zagonetnog planeta Arrakisa - stanovnicima poznatog pod nazivom Dune.

"Bene Gesserit su mi oduvijek bile fascinantne.", rekao je Villeneuve i dodao: "Usmjeravanje fokusa na tako moćni red žena činilo se ne samo relevantno i nadahnjujuće već i kao dinamično okruženje za televizijsku seriju."

Villeneuve će raditi na scenariju serije, uz scenarista nadolazećeg filma Jona Spaihtsa, te bi trebao režirati barem pilot epizodu, a možda i daljnje epizode.

Film Dina u kinima će se naći 20. studenog sljedeće godine, a vijesti o seriji Dune: The Sisterhood očekujemo najkasnije krajem ove godine kada bi streaming servis WarnerMedia trebao krenuti s radom.

M.M.K.

Komentari (2)
Povezane vijesti

Ostale vijesti

© 2008-2020 Moj Tv Portal d.o.o.
Impresum | Uvjeti korištenja | Kontakt

desktop verzija >