Pogledajte najavu za posljednju epizodu "Igre prijestolja"

utorak, 14. svibnja 2019.

U ponedjeljak, 20.5., na HBO-u će biti emitirano finale serije koja je odabrala sve rekorde

Foto: YouTube

Iza nas je predzadnja epizoda 8. sezone Igre prijestolja, predzadnje epizode serije uopće. Jedno je sigurno: epizoda nikoga nije ostavila ravnodušnim!

Jučerašnja epizoda pokrenula je lavine rasprava na društvenim mrežama i na forumima. Dok su jedni oduševljeni, drugi su apsolutno razočarani razvojem likova i događaja. Showrunneri serije D.B. Weiss i David Benioff za Collider su objasnili ključne poteze iz epizode (SPOILERI).

Postupci Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) nekima su se činili neočekivani i šokantni, no dvojac je objasnio da se to već dugo kuhalo u njoj te da njezino Onda neka bude strah samo znači da će morati napraviti neke stvari koje neće svima biti ugodne, naprotiv, većini će biti užasne. Oni navode da smo to mogli vidjeti već u prvoj sezoni: "Kad Khal Drogo (Jason Momoa) u prvoj sezoni 'da' zlatnu krunu Viserysu, pogledajte njezinu reakciju. On je bio užasan brat i mislim da nitko nije plakao kad je on umro, ali ima nešto zastrašujuće u tome kako Dany reagira na smrt svojih neprijatelja."

Benioff navodi da je postojala verzija u kojem nije spalila cijeli grad te da je ova reakcija bila rezultat nesretnih događaja: "Da su samo neke okolnosti bile drugačije mislim da ova njezina strana ne bi nikad isplivala na površinu. Da je Cersei (Lena Headey) nije izdala, da Cersei nije smaknula Missandei (Nathalie Emmanuel), da joj Jon (Kit Harington) nije rekao istinu, da se sve to drugačije odvilo mislim da ne bismo vidjeli ovu njezinu stranu."

Weiss je potvrdio njegove riječi i dodao kako je konačnu odluku donijela kad je vidjela Crvenu utvrdu koja njoj predstavlja dom koji je njezina obitelj napravila prije više od 300 godina: "To je taj trenutak, trenutak na zidinama Kraljevog grudobrana u kojem gleda u simbol svega što joj je oduzeto i onda donosi odluku kojom će razaranje biti osobne prirode."

Sad nam još samo preostaje čekati sljedeći ponedjeljak, 20. svibnja u 3 ujutro za posljednju, 6. epizodu 8. sezone Igre prijestolja ili kasnije isti dan u 20 sati.

D.Ž.

Komentari (5)
Povezane vijesti

Ostale vijesti