Od Dane Scully do Margaret Thatcher

ponedjeljak, 21. siječnja 2019.

Gillian Anderson će glumiti Margaret Thatcher u četvrtoj sezoni serije "The Crown"

Zvijezda X-Filesa, Gillian Anderson, glumit će britansku premijerku Margaret Thatcher u četvrtoj sezoni Netflixove blockbuster serije The Crown. Popularno nazvana "Željezna dama", Thatcher je bila premijerka od 1979. do 1990. godine, postajući najdugovječniji premijer 20. stoljeća u Velikoj Britaniji i prva žena koja je imala tu titulu.

Meryl Streep osvojila je Oscara za portret istog lika, u filmu The Iron Lady 2011. godine. Anderson, koja je odrastala u Velikoj Britaniji  i Sjedinjenim Američkim Državama, najpoznatija je po ulozi FBI agentice Dane Scully u legendarnoj seriji X-Files, gdje dokazuje da je "istina tamo negdje vani" još od 1993. Glumica će sada morati zamijeniti svoju FBI značku za torbicu.

Koliko će biti uspješna u svojoj novoj ulozi, mnogo će ovisiti o kemiji s Oliviom Colman, koja je naslijedila Claire Foy kao kraljica Elizabetha II. u sljedeće dvije sezone serije, s obzirom da se mnogo pisalo o navodnom hladnom odnosu kraljice i premijerke tijekom 11 godina koje je provela na čelu države.

Netflix tek treba potvrditi datum izdavanja za treću sezonu The Crowna.

D.K.

Komentari (1)
Povezane vijesti

Ostale vijesti