"Waco" trailer: Taylor Kitsch neprepoznatljiv kao David Koresh

srijeda, 27. rujna 2017.

U seriji Kitsch glumi tajanstvenog vođu kulta Davidijanaca koji su se našli u okršaju sa FBI-jem, koji je trajao 51 dan

Iako su detalji onoga što se 1993. godine dogodilo u Wacou u Teksasu i dan danas tema rasprave, 6-dijelna serija jednostavnog naziva Waco pokušat će nam donijeti odgovore na neka pitanja.

Prva najava, koju danas imamo prilike vidjeti, donosi nam skoro neprepoznatljivog Taylora Kitscha koji propovijeda grupi svojih sljedbenika kao David Koresh, tajanstveni vođa kulta koji je predvodio grupu koja je kasnije postala poznata pod nazivom Davidijanci.

"Gledate u mene, da ja budem vaš vođa, da vas vodim na ovom putovanju.", čujemo njegov glas uz scene koje se izmijenjuju između nasilnih i idiličnih. "Ali ja nisam vođa. Ja sam samo sljedbenik, kao i vi. Bog mi je rekao da moram ostati ovdje i čekati njegov znak."

Waco će pokušati dočarati niz događaja koji je doveo do masovne racije na Koresha i njegove sljedbenike u maloj vjerskoj skupini na Mount Carmelu u veljači 1993. godine. ATF se pridružio FBI-ju u sučeljavanju sa duhovnom sektom, koje je trajalo nevjerojatnih 51 dan i završilo u smrtonosno okršaju.

Serija je rađena prema dvije biografije: A Place Called Waco autora Davida Thibodeaua, Davidijanca i jednog od devet preživjelih te Stalling for Time: My Life an an FBI Hostage Negotiator, koju je napisao FBI-jev šef odjela za pregovore Gary Noesner. Njega u seriji glumi Michael Shannon.

John Leguizamo, Andrea Riseborough, Rory Culkin, Melissa Benoist, Paul Sparks, Shea Whigham, Camryn Manheim, Julia Garner i Annika Marks također glume u seriji, čiji se izlazak očekuje krajem siječnja 2018. godine.

M.M.K.

Komentari (1)
Povezane vijesti

Ostale vijesti