Fotke gole i dlakave Madonne idu na dražbu

subota, 17. siječnja 2009.

Pjevačica je prije 30 godina snimila editorijal u kojem pozira potpuno gola i neobrijanih pazuha

Fotografija gole Madonne koju je 1979. godine snimio Lee Friedlander jedan je od šest golišavih uradaka pop kraljice koji će se naći na dražbi poznate aukcijske kuće Christie's. Riječ je o seriji fotografija koje je Madonna, kao nadobudna plesačica, snimila dok je u New Yorku doslovno spajala kraj s krajem, a koje pokazuju da je ženska dlakavost u tim vremenima itekako bila u modi. Ili je Madonna bila tako siromašna da nije imala za britvicu?!

Golišave fotke nastale su u više puta opjevanoj fazi Madonninog života, u kojoj je došla u New York sa samo 30 dolara u džepu i ambicijama da postane velika svjetska zvijezda. Godine 1985. neke od fotografija objavio je Playboy, a Madonna, za razliku od brojnih drugih kolegica, nije tužila časopis, kajući se zbog svojih "grijeha iz prošlosti".

Madonna je za spomenuti editorijal prije 30 godina dobila honorar od 25 dolara (!!!), a stručnjaci iz aukcijske kuće Christie's predviđaju da će svaka od šest provokativnih fotografija zaraditi čak 10 tisuća dolara. Uz crno-bijele fotografije dlakave pop kraljice, u prodaji će se naći poznata fotografija koju je snimio još poznatiji Helmut Newton, a na kojoj Madonna pozira u donjem rublju.

Komentari (1)
Povezane vijesti

Ostale vijesti