Marlon Brando se pri kraju života želio zaposliti kao TV prodavač

subota, 27. prosinca 2008.

Besparica pred kraj života natjerala slavnog glumca na očajnički potez

Alice Marchak, Brandova osobna asistentica napisala je u svojoj knjizi "Marlon i ja" kako je Brando bio u teškoj financijskoj situaciji pred kraj života. Htio se zaposliti kao tv prodavač na američkom QVC kanalu, a želja mu je bila da prodaje kuće otporne na potrese, ili satove učenja glume na dvd-u pod naslovom "Lagati za život". Brandove namjere bile su ozbiljne, 2003. godine sastao se sa ženom koja je radila u QVC-u i dogovorio se da će nastupati prerušen u žensku odjeću i sivu periku.

Jedan od najvećih glumaca svih vremena (On the Waterfront, Kum, Apokalipsa danas, Posljednji tango u Parizu...) umro je iduće godine u 80 godini života.

Marchak je u svojoj knjizi napisala i da se Brandu ispočetka nije svidjela ideja da nastupi u filmu "Kum" jer nije htio glorificirati Mafiju. Ali kad je čuo da je Laurence Olivier zainteresiran za ulogu, predomislio se. "On ne može glumiti mafijaškog dona" - rekao je prezrivo.

Iako je samo za malu ulogu Supermanovog oca 1978. dobio 3.7 milijuna dolara, njegovo bogatstvo navodno je do 2000. godine spalo na  12.000 dolara.

Komentari (3)
Povezane vijesti

Ostale vijesti