Najveći TV propaliteti u 2008. godini

četvrtak, 25. prosinca 2008.

"Pet veličanstvenih" - urnebesno skupi projekti na koje su gledatelji samo odmahnuli rukom

Televizijsko tržište nikad nije bilo zagušenije polu i nekvalitetnim proizvodima, a domaće TV postaje su pokazale da se neuspješni proizvod, i nakon višemjesečnog spektakularnog najavljivanja, može doslovno preko noći povući iz etera. Upravo zato, nije teško nabrojati sve neuspješne televizijske projekte u ovoj godini, jer su iz programa uklonjeni nakon nekoliko dana, a o njihovim se razlozima neuspjeha, kao i financijskim gubicima, pisalo još mjesecima.

1. "69" (HTV)
Zlatan Zuhrić Zuhra jedan je od onih bisera koji su se podvijenih repova, nakon "ispitivanja tržišta", vratili na državnu televiziju. Nešto što je ispočetka bilo zamišljeno kao "improvizirana humoristična serija" propalo je već nakon nekoliko tjedana, ali je HTV Zuhru držao u programu toliko dugo da se zapravo sramotio cijeli prvi dio 2008. godine. Priču nisu uspjeli spasiti ni atraktivni gosti, a Zuhra je u medijima za sve okrivio scenariste koji, po njegovom mišljenju, nisu "uboli pravu stvar".

2. "Urota" (RTL)
Riječ je o prvoj seriji danas propadajuće AVA produkcije koju nije otkupila državna televizija, već "privatnik". Toliko su je dugo najavljivali da je Majetić seriju prodao u Srbiji, pa je osvanula na YouTubeu i hrvatskim gledateljima otela "napetost i uzbudljivost serije" - barem tako kažu producenti. Ukinuta je nakon dvije epizode, u kojima se blamirala Jelena Veljača, kopirajući Mirjanu Hrgu (pardon, Šarić), ali i RTL Televizija, koja je nekoliko puta u seriji prikazala HRT-ov logo.

3. "Ne daj se, Nina" (RTL)
Sve su domaće TV postaje posegnule za pričom o ružnom pačetu u modnom svijetu, a agilni RTL odlučio je snimiti hrvatsku verziju, pa su, kako to obično biva, dovukli glumce iz Srbije, naslovnu pjesmu u izvedbi Tonyja Cetinskog (koji je i gostovao u seriji) proglasili "hitom godine", ali ništa im nije pomoglo. "Nina" je misteriozno nestala iz etera, a glumci iz serije tjednima su po medijima trubili o nepredvidivosti TV tržišta i čestim otkazima s kojima se, zbog neuspješnih serija, moraju nositi.

4. "Celebrity Big Brother" (RTL)
S obzirom na to koliko Hrvati vole žutilo, priča s poznatima pred kamerama i nije imala rupa - sve dok nije počela. Marko Grubnić, Neven Ciganović, Iva Jerković i slične medijske kvazi-zvijezde prenemagale su se dva tjedna u BB Kući i RTL, zbog očajne gledanosti, bacile na koljena. U na brzinu sklepanom finalu, pobijedila je Danijela Dvornik. Ukinuti? Zaposliti nove scenariste? Popričati sa stanarima, moliti ih da budu zanimljiviji? Ma najbolje ukinuti.

5. "Zakon ljubavi", Nova TV
Posljednja sapunica AVA produkcije ispočetka se prilično uspješno utrkivala s HTV-ovim adutom "Sve će biti dobro", ali je već nakon dva tjedna predala bitku. Ipak, čak su i glumci ostali iznenađeni odlukom Nove TV, koja je procijenila da je serija potpuno neisplativa, pa su iz medija doznali kako će serija krajem godine biti naprasno ukinuta. "Osjećam se kao da su ubili moj lik!", očajno je u novinama zavapila Ankica Dobrić, koja se sad vjerojatno ni ne sjeća što je zapravo glumila. Pogotovo ako je stigao Majetićev ček...

Komentari (6)
Povezane vijesti

Ostale vijesti