"Operacija Trijumf" - spektakl ili debakl?

srijeda, 24. prosinca 2008.

Uz kratku kronologiju showa, zanima nas i vaše mišljenje o "realityju koji je ujedinio Jugoslaviju"

Nakon tri mjeseca vježbanja, nervoze, svađa i učenja, Operacija Trijumf ulazi u samu završnicu. Stručni tim Akademije uložio je sav svoj trud da od studenata naprave prave zvijezde. Nezaboravan pad članice žirija Ismete na prvoj gala večeri, čiji je video osvojio Internet, ostat će samo jedna duhovita epizoda koja je otvorila gala večeri OT-a. Spontana prepucavanja Tončija Huljića i voditelja Milana Kalinića tijekom showa zabavljala su gledatelje, medije zainteresirala vijest o trudnoći Andree Harapin, a velika obiteljska tragedija Marine Tucaković odvojila je ovu članicu žirija od Operacije Trijumf.

Na Akademiji se mnogo toga u tri mjeseca događalo, a jedan od zapaženijih studenata je bio 'omraženi' Danijel. Njegova prva nominacija i iznošenje teorije o 'uroti Marije Šerifović' uzrokovala je pravi skandal. Bosanska predstavnica Jasmina na gala večeri je optužila Danijela da ima protekciju svoje poznatije sestre te da je zato ona ispala. Unatoč tome, Danijelu tijekom showa nitko nije mogao osporiti glazbeni talent, koji nažalost pada u sjenu njegove teške naravi. Mnogobrojne svađe i fizički nasrtaji pred kraj postali su svakodnevnica na Akademiji, a gotovo uvijek Danijel je bio jedan od glavnih aktera.

S druge strane povučeni makedonski predstavnik Aleksandar pokazao je da nema konkurencije, jer je od početka showa zadržao status favorita, unatoč tome što je u zadnje vrijeme dobivao stalne kritike na svoje nastupe. Hrvatska predstavnica Ana stalno se borila s kritikama da se na sceni ponaša kao kućanica. Unatoč njenom neizraženom seksipilu, Anu su tijekom showa stalno oblijetali dečki te joj izjavljivali ljubav. Adnan, Đorđe i Nikola Sarić nisu odoljeli 'nevinom' šarmu hrvatske predstavnice. Nakon ispadanja, Đorđe je zaključio da je Ana predivna osoba koju se jednostavno mora voljeti. Nasuprot njoj atraktivna Milica, unatoč svojoj karizmi na pozornici i naglašenom seksipilu, ipak je prije Ane napustila Operaciju Trijumf.

Milicu su tijekom showa povezivali sa Skyom, kontraverznim gostom na Akademiji i bubnjarom pratećeg benda. Iako su je prozvali 'Faktorom X', Milica je izgubila od Adnana koji je svima pokazao da teško podnosi nominacije. Nakon što je bio nominiran s Milicom, Adnan je odbio zagrliti Nikolu Paunovića, kojeg su stalno spašavali studenti. U afektu je Adnan zamalo napustio show prije kraja, a 'ohladio' ga je voditelj Maca. Nikola Paunović je stalno bio na 'crnoj listi' žirija, tzv. vječni nominirani, a dobio je i kritiku Marine Tucaković da nikad neće postati prava zvijezda. Iako je dugo uživao imunitet svojih kolega koji su ga uporno spašavali, na posljetku je izgubio bitku s hrvatskom predstavnicom Anom. Sonja, studentica koja je zapjevala u duetima s poznatim internacionalnim zvijezdama Anastaciom i Juniorom Jackom, često se prepirala s ravnateljem zbog odabira pjesama na gala večerima, a zapamćen će biti i njen okršaj s Danijelom, kada je isprovocirana njegovim uvredama nasrnula na njega.

Hrvatske predstavnice Antonija i Andrea su ispale na samom početku. Antonija se nikako nije mogla pomiriti s ispadanjem, jer je smatrala da joj pjesme koje je dobila ruše imidž, dok je Andrea ispadanje prihvatila s oduševljenjem, jer je za vrijeme boravka na Akademiji saznala lijepu vijest da će uskoro postati majka.

Igor Cukrov je pokazao svoje zavidne glasovne mogućnosti, a primio je i pohvalu da se dobro snalazi u svim glazbenim žanrovima. Svojom odličnom interpretacijom pjesme 'Ako ima boga' pokazao je da može zapjevati čak i u 'Bijelom dugmetu'. Nakon što je glasovima publike izbacio miljenika djevojčica Nikolu Sarića, Vukašin je postao poznat kao 'ubojica favorita', jer je izbacio i Sonju. Vukašin se često sukobljavao s Danijelom, a ni s Nikolom Paunovićem nije pronalazio 'zajednički jezik'. Unatoč tome, Vukašin je dobio pohvalu članice žirija Ismete, koja mu je rekla da prema njenom mišljenju on ima najveću prosječnu ocjenu od svih studenata. Žiri se pak nije uvijek slagao s ravnateljem Sašom Dragićem, koji je uvijek našao zamjerku njihovim nominacijama. Tijekom jedne gala večeri web posjetitelji koji su pratili live streaming mogli su čuti točno što misli o odlukama žirija.

Završnica Operacije Trijumf kulminirat će polufinalom 4. siječnja u kojemu će nastupiti svi studenti koji su prošli kroz Akademiju, a u spektakularnom finalu će samo jedan student ili studentica dobiti priliku da ponese titulu pobjednika Operacije Trijumf.

Komentari (20)
Povezane vijesti

Ostale vijesti