Skandal: Gradonačelnik plaćao gostovanja na HTV-u!

subota, 06. prosinca 2008.

Mirko Duspara priznao je na sjednici Gradskog vijeća kako plaća dolaske u emisije

Mirko Duspara, član HSP-a i gradonačelnik Slavonskog Broda, priznao je na sjednici Gradskog vijeća da je iz gradskog proračuna potrošio oko 58 tisuća kuna na gostovanja na Hrvatskoj televiziji, piše Jutarnji list. "To je moja reklama, ali prije svega nastojanje da se hrvatskoj javnosti kaže istina o sporu između Grada Slavonskog Broda i tvrtke Novogradnja u slučaju zemljišta brodskog odmarališta na Korčuli. Nakon jedne od tih emisija, meni su prijetili smrću", rekao je gradonačelnik i pokrenuo brojne priče o nezakonitostima na HTV-u.

Prema njegovom priznanju, platio je gostovanje u emisiji "Brisani prostor", a "podmazao" je i članak u tjedniku Globus, a navodno je surađivao i s PR agencijom Moira, koja se već itekako spominjala u domaćim medijima. Naime, s tom su se agencijom svojedobno povezivale Hloverka Novak-Srzić i Dijana Čuljak Šelebaj, a za potonju je pokrenuta i istraga, koja je pokazala da HTV-ova novinarka ipak nije bila u sukobu interesa.

Ravnatelj HTV-a Blago Markota najavio je istragu, a članica Vijeća HRT-a Suzana Jašić, traži da se istraga provede na višem nivou: "Mislim da bi se USKOK i državno odvjetništvo trebalo ozbiljno pozabaviti kako HTV-om tako i osobama koje priznaju da su platile svoja gostovanja u emisijama javne televizije".

 

U originalnoj verziji članka pisalo je da je Mirko Duspara član HDZ-a. Redakcija mojtv.hr ispričava se zbog nenamjerne pogreške.

Komentari (8)
Povezane vijesti

Ostale vijesti