Dodijeljeni 73. Zlatni globusi

ponedjeljak, 11. siječnja 2016.

Najboljim filmovima proglašeni su "Povratnik" u kategoriji drame te "Marsovac" u kategoriji komedije

U Los Angelesu je još jednom dodijeljena prestižna filmska nagrada Zlatni globus koja daje naslutiti tko je najveći favorit za onu najveću - Oskara. 

Za najbolje filmove 2015. godine proglašeni su filmovi Povratnik (The Revenant) u kategoriji drame te Marsovac (The Martian) u kategoriji komedije. Zlatne globuse za najbolje glavne uloge u kategoriji drame osvojili su Brie Larson za ulogu u filmu Soba (Room) te Leonardo DiCaprio za ulogu u filmu Povratnik.

Povratnik je dobio još jednog Zlatnog globusa i to za najboljeg redatelja kojega je osvojio Alejandro González Iñárritu dok je nagradu za najbolji scenarij dobio Aaron Sorkin za film Steve Jobs kojemu je to ujedno jedina nagrada.

Za najboljeg glumca u komediji proglašen je Matt Damon za ulogu u Marsovcu, dok je istu nagradu u ženskoj kategoriji osvojila Jennifer Lawrence za ulogu u filmu Joy.

Zlatnog globusa za najbolji film na stranom jeziku dobio je već nagrađivani mađarski film Son of Saul. Nagradu za najbolju originalnu pjesmu osvojila je pjesma Sama Smitha Writing's on the Wall iz filma Spectre, dok je nagradu za najbolju glazbu u filmu dobio Ennio Morricone za Mrsku osmorku (The Hateful Eight).

Zlatnog globusa za najbolji animirani film osvojio je Izvrnuto obrnuto, a nagradu za životno djelo dobio je Denzel Washington.

Kada je riječ o televizijskim nagradama, Amazon je odnio veliku pobjedu jer su obadvije nagrade odnijele njihove serije. Mozart in the Jungle osvojila je nagradu za najbolju televizijsku komediju ili mjuzikl, dok je nagradu za najbolju dramsku seriju osvojila serija Mr. Robot

Cjelokupnu listu pobjednika možete pogledati na službenim stranicama.

S.V.

Komentari (5)
Povezane vijesti

Ostale vijesti