Zagrljeni Thompson i Valdec u "Istrazi"

četvrtak, 16. listopada 2008.

Thompson nije fašist, ali na pitanje "Jesi li ti ustaša?" - nije odgovorio!

Sve priloge u večerašnjoj "Istrazi" (Nova TV, 20 sati) zasjenilo je 15-minutno veličanje lika i djela Marka Perkovića Thompsona, a Robert Valdec u svojoj prebogatoj i uspješnoj karijeri dotaknuo najniže grane profesionalizma.

Iskreno je priznao da je Thompson prijatelj "Istrage" ali uz napomenu da su priliku pružili i "drugoj strani". Gradonačelnik Pule Boris Miletić nije htio pred kamere, no Damir Kajin jest. I tu se dogodilo ono zašto Thompson "bira društvo" i ne želi u emisije gdje se sve izmontira (mada ni ovo nije bilo uživo). Ciljao je na "Latinicu", no upravo je Kajin doživio "istu" sudbinu jer je "razgovor" s njim ispao nebulozan i očito tendenciozno "iskasapljen".

Priča je počela "otkazom" koncerta u Umagu, te pitanjem zašto su vlasti grada Pule odbile suglasnost za koncert u Areni. Thompsonova produkcija Upravnom je sudu tužila grad i gradonačelnika Borisa Miletića, koji su na njihov upit za terminom u Areni jednostavno odgovorili da je zamolba stigla prekasno! Što je točno, jer se koncerti planiraju za godinu unaprijed!

Valdec se zapitao hoće li se Arenom zaoriti "Lijepa li si"? U svom se dopisu gradonačelnik Pule ogradio da nema ništa protiv pjevača, ali se on protiv ustaških pokliča i ispada publike nije nikad ogradio.

Valdec je potom ustvrdio da je to politička zabrana i prvi zabranjeni koncert u Hrvatskoj (?), što se po njemu, ne libi priznati ni Damir Kajin. Koji je opet ponovio - ne ustaštvu u Istri, nitko neće skandirati "Ubij Srbina"! Valdec je sve relativizirao i rekao da je poneki zalutali mladac s ustaškom kapom stvar policije i da se nerijetko radi o provokaciji!

Potom se zagrlio sa Thompsonom, pjevajući neku njegovu pjesmu gdje se nabrajaju krajevi Hrvatske, uz završno: "zagrlimo se, jel nas ima"?

MPT je potvrdio da će doći u Arenu i zabiti svoj mač u ime slobode i mira... mač u glavu onoj mržnji koja dolazi iz usta pojedinih političara...

Robert Valdec nastavio je s relativiziranjem, upitajući ga da što bi on trebao pjevati, ispjevati da ga prihvate... da prepjeva "Sa Ovčara i Kablara"? Uzvratio je da to nije njegov svjetonazor, kao ni, od Valdeca predložen duet s Lepom Brenom, Cecom ni Nadom Obrić jer se razumije u tu glazbu, niti je voli (sigurno ni njegova publika!)

Potom ga je konačno upitao prava pitanja: "Jesi li ti fašist"? Rekao je - ne! "Jesi li ti ustaša"? - na što MPT nije odgovorio, već se opet izvlačio na svjetonazor... Rekao je da nema fašizma - ali nije rekao da nema ustaštva!

Po njemu, koncert u Puli kad tad će se održati, ako treba pravdu će tražiti i u Strasbourgu! Uskraćeno je pravo na rad i 25 ljudi koji rade sa njim, jer ne bi smjelo biti nikakvog zabranjivanja.

Ovo je bilo možda najskandaloznijih 15 minuta ove godine na bilo kojoj televiziji pa jedva čekam kako će ovo u "Red Carpetu" iskarikirati "Bijele udovice"! Ako će se uopće usuditi! Možda će se svega dohvatiti barem Andreja Buča u "Rizzi-bizzi"?

Komentari (4)
Povezane vijesti

Ostale vijesti